Prima pagină  »  Noutați
Program de instruire „Gândirea Critică și Advocacy – fundamentul unei societăți libere” pentru tineri avocați și avocați-stagiari
12.09.2017

Stimați tineri avocați și avocați-stagiari,

Vă informăm că organizația JET Initiative - Institutul Leavitt pentru Dezvoltare Internationala (Leavitt Institute, https://www.facebook.com/TLIWorldwide/ ) în cooperare cu Uniunea Avocaților din Moldova și Asociația Tinerilor Avocați din cadrul Uniunii Avocaților propune spre atenția tinerilor avocați și avocaților stagiari și organizează a doua ediție a Programului de instruire „Gândirea Critică și Advocacy – fundamentul unei societăți libere.  Programul este organizat de Leavitt Institute în parteneriat cu Biroul de Afaceri pentru Relații privind Narcoticele și Executarea Legii (INL) și este parte a programului susținut de Ambasada SUA la Chișinău.

Scopul Inițiativei JET este de a contribui la formarea avocaților, judecătorilor, procurorilor din Republica Moldova, precum și de a dezvolta o gândire critică și abilități de advocacy avocaților stagiari și studenților facultăților de drept din Moldova.

Activitatea presupune un curs de două semestre (toamna 2017 și primăvara 2018), fiecare a câte 10 întâlniri consecutive (câte o întâlnire pe săptămână, luni sau marți, în jurul orelor 18-30). Mai multă informație referitor la curs găsiți în documentul anexat.

În cadrul întâlnirilor, participanții la curs vor avea ocazia să discute cu specialiști în materie de drept din SUA și Canada, cum ar fi judecători, avocați și procurori notorii. 

Acest program are drept scop sensibilizarea și instruirea participanților în vederea obținerii cunoștințelor și abilităților necesare pentru o prestație la nivel înalt într-o sală de judecată, dezvoltându-le capacitățile de a formula gândurile într-un mod convingător și de a acționa conform normelor deontologice.

În prima ediție 2016-2017, 2 avocați-stagiari au beneficiat de stagiu de practică pe perioada de 3 săptămâni în SUA și, respectiv, Canada..

Unele din avantajele participării la acest Program sunt:

1. Cursuri cu participarea trainerilor cu o vasta experiență în calitate de profesori, judecători, procurori, avocați din Statele Unite ale Americii și Canada.

2. O oportunitate unica de a face cunoștință cu metodele americane de predare din cadrul facultăților de drept din SUA, în mod special - Metoda Socrate.

3. Șansa de a demonstra abilitățile și cunoștințele de drept în cadrul unui proces judiciar simulat.

4. Certificat de absolvire a cursului.

5. Posibilitatea de a efectua un stagiu de trei săptămâni în SUA sau Canada (cu toate cheltuielile acoperite de către Institutul Leavitt).

6. Îmbogățirea vocabularului juridic în limba engleză (specificare – cursurile sunt organizate cu traducere in limba romana).

Programul pentru avocați si avocați stagiari se propune a fi lansat pe 18 septembrie 2017. Toți tinerii avocați și avocați-stagiari pot sa participe la acest Program.  

Pentru a participa la curs este necesar să expediați la ambele următoare adrese ata.avocat@gmail.com și andrei.anishchenko@dp.md .

  1. CV-ul care să includă și informația de contact (nume, prenume, telefon) calitatea de avocat sau avocat stagiar și biroul sau cabinetul de avocat în cadrul căruia activați;
  2. Limba în care acceptați să fie desfășurat cursul (română sau engleză)

Data limită de expediere a solicitării privind înscrierea în program este 16 septembrie 2017.

 

Materiale ataşate