Prima pagină  »  Noutați
Programul de Stagiu Legislativ în SUA
24.10.2017

Stimați colegi!

Consiliile Americane pentru Învăţămînt Internaţional din Moldova, vă invită să participați  programului Professional Fellows (în română: Programul de Stagiu Legislativîn SUA) pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 25-35 de ani care activează în domeniul administrației publice, drept, ONG-uri și societatea civilă din Republica Moldova.

Programul este sponsorizat de către Departamentul de Stat din SUA

Este un program gratuit care oferă un stagiu legislativ într-o instituție publică de stat, 0NG-uri din SUA timp de 5-6 săptămâni.

Grupul țintă a Programului sunt angajații din domeniul public de drept (instituții de stat și ONG-uri) cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, care vorbesc limba engleză la nivel intermediar și sunt competenți în materia legislației Republicii Moldova.

  • Programul oferă finaliștilor un stagiu de 5-6 săptămâni într-o instituție de drept din SUA și acoperă toate cheltuielile majore legate de participare: viza J1, bilet avia, asigurarea medicală, stipendiul lunar care acoperă cheltuielile de bază, cheltuielile legate de sesiunile de orientare din Washington.
  • Participanții la concurs vor depune dosarele în format electronic https://ais.americancouncils.org/pfp și vor trece prin 3 etape de selecție: completarea dosarului electronic, susținerea examenului TOEFL și interviul final în limba engleză. (tel: (022) 22 58 60, e-mail: PFP@americancouncils.md  
  • Mai multe detalii despre program: http://americancouncils.md/ro/lfp

Termenul limită pentru depunerea dosarelor online:
 13 noiembrie 2017

Cu respect și urări de prosperitate,

 

Președintele Uniunii Avocaților

Emanoil Ploșnița