Prima pagină  »  Noutați
La mulți ani Baroul Chișinău!!!
04.12.2017

Stimați colegi avocați, 
Sunt onorat și îmi face o deosebită plăcere să vă transmit felicitările și urările mele de bine cu ocazia Zilei Baroului din circumscripția Curții de Apel Chișinău, dorindu-vă multă sănătate și succese în activitățile Dumneavoastră de mare  responsabilitate.
De asemenea, vă rog să acceptați cele mai calde urări de fericire și bunăstare personală.
Baroul Chișinău a fost înființat prin efectul Legii nr. 395 – XIV din 13 mai 1999 cu privire la avocatură și în redacția acestei legi, era numit Baroul avocaților mun. Chișinău.
Adunarea de constituire  a Baroului Chișinău a avut loc la 04 decembrie 1999 în sala Filarmonicii Naționale, mun. Chișinău, str. M. Varlaam, 78.
La această Adunare a fost ales primul Decan al Baroului avocaților mun. Chișinău, dl. avocat Mihai Popescu. Prodecan al Baroului a fost ales  domnul avocat Vasile Râhlea.
Baroul Chișinău a reunit la înființarea sa, un număr de 263 de avocați, așa cum rețin și puținele acte de constituire a Baroului Chișinău care s-au păstrat pînă în prezent.
Odată cu aprobarea Legii nr. 1260 din 19.07.2002, cu privire la avocatură, Baroul mun. Chișinău și-a lărgit raza de activitate și din cadrul acestuia fac parte toți avocații din circumscripția Curții de Apel Chișinău.
În anul 2017, în Baroul din circumscripția Curții de Apel Chișinău sunt înscriși 1693 de avocați cu drept de exercitare a profesiei.
Astăzi, 04 decembrie 2017, Baroul din circumscripția Curții de Apel Chișinău a atins majoratul.
La Mulți Ani, Baroul Chișinău!
Îmi exprim respectul pentru  eforturile realizate de avocații Baroului din circumscripția Curții de Apel Chișinău în vederea promovării valorilor și identității profesiei de avocat.
 
Cu respect și urări de prosperitate,
Președintele Uniunii Avocaților                                                       Emanoil Ploșnița
Decan interimar al Baroului Chișinău                                             Angela Babără