Prima pagină  »  Noutați
Comunicat
20.12.2017

La data de 16 decembrie 2017 a fost a lansată cea de-a treia ediție a programului „Acțiune pentru Justiție” organizat de Asociația Obștească „INVENTO” cu suportul Fundației Hanns Seidel în Republica Moldova.

Asociația Tinerilor Avocați din cadrul Uniunii Avocaților din Republica Moldova este partener al proiectului începând cu prima ediție și contribuie la realizarea activităților proiectului prin expertiză, participare în calitate traineri la sesiunile de dezvoltare profesională și în calitate de mentori în componenta de mentorat a programului. 

La deschiderea evenimentului, cei 26 de tineri juriști au fost felicitați și încurajați de către: Vladimir Palamarciuc, membru al Consiliului Asociației Tinerilor Avocați din Republica Moldova; Ana Indoitu, președinte INVENTO și de către absolvenții edițiilor anterioare „Acțiune pentru Justiție”, care au împărtășit cele mai memorabile momente trăite pe parcursul celor nouă luni de proiect.

Ana Indoitu, președinta INVENTO, a deschis ceremonia, susținând că „ Deja la a III-a ediție a acestui program, constatăm formarea comunității de tineri juriști, așa cum în cele ce urmează – dincolo de programul de 6 luni, impactul pe care urmează să îl aducă fiecare din absolvenți în domeniul său de activitate, este cel mai valoros. Credem în continuare într-o generație nouă de profesioniști în justiție și suntem aici pentru a contribui la formarea acestora.”

În același context, dl Vladimir Palamarciuc, reprezentant al Asociației Tinerilor Avocați din Republica Moldova a încurajat tinerii juriști, cu mențiunea că: „În cadrul proiectului „Acțiune pentru Justiție” oamenii nu se dezamăgesc. Aici, oamenii discută, formează o comunitate și tind să îmbunătățească situația din Republica Moldova. „Acțiune pentru Justiție” este un proiect unic, destinat tinerilor juriști, care presupune nu doar o dezvoltare profesională, ci și personală. „Acțiune pentru Justiție” este o portiță, în spatele căreia se află accesul la o comunitate, la cunoștințe și oameni care vor să schimbe ceva. Decizia aparține fiecăruia, dacă o deschide sau nu.”

Consiliul Asociației Tinerilor Avocați