Prima pagină  »  Noutați
Instruirea avocaților în cadrul Institutului Național al Justiției
07.02.2018

Secretarul general al Uniunii Avocaților, Igor Moldovan, a avut astăzi, 7 februarie 2018, o întrevedere de lucru cu Directorul executiv al Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală. Sporirea nivelului profesional al avocaților prin intermediul instruirii în cadrul INJ a constituit miezul discuțiilor. De asemenea, au fost abordate chestiuni ce țin de admiterea în profesie și aspecte practice privind implementarea Acordului de colaborare între UARM și INJ din 20 aprilie 2016.

Domnul Moldovan a menționat că instruirea și formarea profesională a avocaților la cel mai înalt nivel de calitate constituie una din prioritățile strategice ale Uniunii, iar experiența și potențialul INJ provoacă un interes deosebit în contextul creării Centrului de Instruire a Avocaților.

În acest sens, doamna Scobioală a exprimat deschiderea și suportul instituției pe care o conduce față de necesitățile avocaților.

Interlocutorii au convenit asupra unui mecanism de comunicare interinstituțională, cu scopul de a eficientiza accesul avocaților la cursurile organizate de INJ. Totodată, s-a ajuns la o înțelegere privind creșterea numărului de avocați care urmează să beneficieze anual de instruire în cadrul Institutului, sub rezerva respectării condițiilor de funcționare a acestuia.

În baza aranjamentelor stabilite, părțile vor aprofunda dialogul în direcția diversificării formelor de colaborare, inclusiv prin dezvoltarea unui spațiu de informare comun și organizarea activităților comune de instruire pe marginea subiectelor de interes major pentru comunitatea juridică din Republica Moldova.