Prima pagină  »  Noutați
ANUNȚ IMPORTANT!
08.02.2018

Pornind de la numărul impunător de avocați care înregistrează datorii la buget și în vederea asigurării executării adecvate a bugetului anual, Uniunea Avocaților din Republica Moldova​ aduce la cunoștință modul de aplicare a sancțiunilor disciplinare pentru avocații care au datorii mai mari de 600 lei.

Secretariatul va transmite lunar Comisiei de Etică și Disciplină lista avocaților cărora le-au expirat 6 luni de la termenul scadent pentru efectuarea defalcărilor la bugetul Uniunii, cu solicitarea aplicării sancțiunii disciplinare conform articolului 57 al Legii 1260 cu privire la avocatură.

După aplicarea sancțiunii de suspendare a activității, avocații vizați vor fi solicitați printr-un demers oficial să prezinte licența și legitimația la sediul Uniunii în termenul legal de 10 zile. Mai mult ca atât, lista avocaților sancționați va fi remisă lunar în adresa Biroului Național de Statistică, pentru a împiedica eliberarea mandatelor către aceștia.

Totodată, Comisia va fi sesizată în legătură cu avocații restanțieri care au activitatea suspendată în baza cererii sau în caz de incompatibilitate, în vederea aplicării altor sancțiuni disciplinare prevăzute de articolul 57 al Legii, inclusiv a amenzilor.

De asemenea, a fost modificat modelul listei avocaților suspendați, care este transmisă spre publicare în Monitorul Oficial. Modelul actualizat conține rubrica ”mențiuni”, unde va fi indicat faptul suspendării.

Urmare celor expuse, Uniunea invită toți avocații restanțieri să-și onoreze neîntârziat obligațiile față de buget, care decurg din Legea 1260 și Statutul profesiei de avocat.