Prima pagină  »  Noutați
COMUNICAT
02.03.2018

Avocații și avocații stagiari se pregătesc pentru competiția națională a procesului simulat. Câștigătorii vor efectua un stagiu profesional în SUA sau Canada.

Asociația Tinerilor Avocați din cadrul Uniunii Avocaților din Republica Moldova și Institutul Leavitt din SUA, în parteneriat cu Biroul afacerilor internaționale în domeniul combaterii drogurilor și aplicării legii (INL) și Ambasada SUA la Chișinău organizează începând cu 26 februarie 2018 cel de‑al doilea semestru al Programului de instruire „Gândirea critică și advocacy – fundamentul unei societăți libere” dedicat avocaților și avocaților stagiari.

Semestrul II al Programului va culmina cu o competiție națională a procesului simulat între avocați și avocați stagiari, pe de o parte, și viitori judecători și procurori de la Institutul Național de Justiție, pe de altă parte.

În cadrul evenimentului de deschidere, Președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova domnul Emanoil Ploșnița, a accentuat importanța procesului de învățare care le este oferit participanților și a îndemnat avocații și avocații stagiari să fie activi, să depună efort și să se manifeste la competiția ce urmează.

Câștigătorii competiției naționale de proces simulat vor beneficia de un stagiu profesional de trei săptămâni în Statele Unite ale Americii sau Canada unde vor interacționa cu judecători și avocați pentru aplicarea cunoștințelor teoretice în practică și înțelegerea principiilor sistemului de drept american.

Scopul principal al Programului este familiarizarea avocaților și avocaților stagiari cu sistemul de drept anglo-saxon. Programul este divizat în două semestre: de toamnă și de primăvara. În cadrul semestrului de toamnă, perioada 19 septembrie – 14 noiembrie, la cursuri au participat 31 de avocați și avocați stagiari.

Pentru prima dată semestrul de primăvară se desfășoară concomitent în Republica Moldova, Polonia, România și Ucraina, având în calitate de formatori avocați, judecători și procurori din Statele Unite ale Americii și Canada.

Institutul Internațional de Dezvoltare Leavitt (TLI) este o organizație non-profit, al cărei obiectiv principal este promovarea democrației, eticii și statului de drept în țările în curs de dezvoltare.