Prima pagină  »  Noutați
Atelier de lucru cu tema ”Drepturile economice și sociale ale avocaților și consolidarea profesiei de avocat în Republica Moldova”
18.04.2018

Stimate avocate și avocați!

Asociația Femeilor Avocate din Republica Moldova, împreună cu ABA ROLI Moldova, vă invită la Atelierul de lucru  cu tema ”Drepturile economice și sociale ale avocaților și consolidarea profesiei de avocat în Republica Moldova”,                                   

care va avea loc  la 24 aprilie 2018, marți, la sediul Uniunii Avocaților, str. București 46, sala mare, înregistrarea  participanților de la ora 9.20, începutul lucrărilor Atelierului la ora 10.00.

Noi toți cunoaștem, că avocații în Republica Moldova sunt discriminați sistemic în accesul la prestații de asigurări sociale și acces la servicii medicale.

Acestea sunt și constatările Comitetului ONU pentru drepturi economice, sociale și culturale, dar și a Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.

Nu este echitabil și legitim, ca avocații, care plătesc contribuții de asigurări sociale să nu poată beneficia de concedii de boală, indemnizații de maternitate, concediu pentru îngrijirea copilului etc. De asemenea, nu este echitabil, ca avocații, să fie obligați să plătească prețul integral al poliței medicale, fiind considerați ”saci cu bani”.

Faptul că profesia de avocat este reglementată într-un mod discriminatoriu nu ar trebui să ne oprească din tendința de a îmbunătăți viața fiecărei persoane, care practică nobila profesie de avocat.

În cadrul  Atelierului de lucru vom identifică posibile soluții  de revendicare și protejare a drepturilor sociale și economice ale avocaților la nivel național.

Sunt invitați toți avocații din Baroul Chișinău, doritori de a afla mai multe despre drepturile economice și sociale, în special drepturile legate de profesia de avocat în Republica Moldova.

Vor fi înregistrați primii 50 de avocați la e-mail : asociatiafam@gmail.com

 Agenda Atelierului de lucru este atașată la această Invitație

Cu deosebit  respect,                                                                                                                             

Avocata Feodosia Tîșcic, președinta Asociației FAM

 

Materiale ataşate