Prima pagină  »  Noutați
Seminare la Chișinău, Comrat, Cahul, Ungheni, în parteneriat cu Misiunea OSCE în Moldova. Protecția drepturilor minorităților naționale în instanțele de judecată.
12.11.2018

Avocații și stagiarii sunt invitați la seminarul cu tema:  "Protecția drepturilor minorităților naționale în instanțele de judecată și alte autorități publice: aspecte materiale și procedurale", care va fi organizat la Chișinău, la 16 noiembrie 2018, de Centrul de Instruire a Avocaților în parteneriat cu Misiunea OSCE în Moldova.  
 
 Formator: Evghenii Golosciapov
 membrul Consiliulul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurării Egalității.  
 

Subiectele agendei seminarului: 

  • Drepturile minorităților naționale și stereotipurile.
  • Utilizarea standardelor internaționale, precum și a recomandărilor, adresate Republicii Moldova pentru protecția minorităților naționale.
  • Aspecte de argumentare în cazurile care implică minorități naționale.
  • Probleme privind accesul la justiție.
  • Practica Consiliului pentru egalitate la examinarea cauzelor care implică minorități naționale.
Locul desfășurării la Chișinău:  Sala mare a sediului Uniunii Avocaților, str. București, 46 (intrarea prin curte). 
Durata: 9:30-17:30. 
 
Cheltuielile pentru asigurarea prânzului și pauzelor de cafea sunt suportate de Misiunea OSCE în Moldova.
Avocaților le vor fi compensate cheltuielile  de transport pentru deplasarea din raioane, la prezentarea bonurilor de plată.  
 
Modul de înregistrare: Doritorii să participe la seminarul din Chișinău își pot exprima intenția la e-mail-ul: avocatinstruit@gmail.com. Este necesar să indicați tema și data seminarului pentru care aplicați, numele, prenumele și statutul (avocat sau stagiar).
 
 
Numărul de participanți: 25. 
 
Participanții vor fi invitați la e-mail personal.  
 
Acest seminar fa vi organizat, de asemenea, la 14 noiembrie 2018 la Comrat, la 23 noiembrie 2018 la Ungheni, la 7 decembrie 2018 la Cahul. Toate cheltuielile pentru seminarele organizate în Barourile regionale și la Ungheni inclusiv prânzul, pauzele de cafea, chiria sălilor, cheltuielile de transport și cazarea în hotel - la cererea participanților, vor fi asigurate de Misiunea OSCE în Moldova. 
 
Cu organizarea grupurilor de participanți la Comrat și Cahul sunt implicați Decanii, Dl Victor ARNAUT și Dna Alla CHEBAC, iar la Ungheni - Doamna Tamara CASIAN, avocat (tel: 068130301). 
 
Seminarele la Comrat și Cahul vor fi desfășurate în limba rusă. 
 
Vă așteptăm la seminare!
 
Centrul de Instruire a Avocaților
Director, av. Viorica GRECU