Prima pagină  »  Noutați
În atenția avocaților și avocaților stagiari!!!
21.11.2018

Stimați colegi avocați și avocați stagiari,

Asociația Obștească INVENTO, cu sprijinul Fundației Freedom House în Moldova și în parteneriat cu comunitatea Legal Hackers Chișinău, organizează în premieră pentru Republica Moldova - Legal Hackathon Chișinău 2018, desfășurat la data de 7-9 decembrie 2018.

Legal Hackathon reprezintă o competiție care are drept scop să faciliteze dezvoltarea inovațiilor în sistemul justiției cât și în sistemul de aplicare a legii, inovații ce au drept scop realizarea drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale cetățenilor, drepturilor persoanelor juridice. Evenimentul își propune să aducă împreună juriști, avocați, profesori de drept, reprezentanți ai instituțiilor de stat, studenți, antreprenori, designeri, programatori, developeri, specialiști în marketing precum și alte persoane interesate, pentru a crea soluții reale pentru provocările din sistemul legal - atât din spațiul public cât și privat -  prin intermediul tehnologiilor. Pentru echipele câștigătoare sunt prevăzute 3 premii a câte $2000 (USD).

Timp de un weekend (7-9 decembrie) participanții vor lucra în echipe și vor dezvolta soluții pentru provocările curente din sistem, astfel încât acestea să contribuie la îmbunătățirea sistemului de justiție, accesului la justiție, optimizarea proceselor de lucru și a procedurilor legale și tot ce se regăsește la intersecția dintre tehnologie și lege.

Pe parcursul evenimentului participanții vor beneficia de training și formare în domenii, precum: Design Thinking, Minimum Viable Product, Marketing strategies, UX Design. Totodată echipele vor avea parte de o sesiune de coaching din partea antreprenorilor ce au reușit să dezvolte un start-up în Republica Moldova. Participarea în cadrul evenimentului este gratuită și necesită înregistrare prealabilă.

În contextul celor descrise mai sus, Uniunea Avocaților din Republica Moldova intervine respectuos către avocați și avocații stagiari cu invitația de a participa la data de 7-9 decembrie la evenimentul Provocări digitale în sistemul justiției și soluții IT pentru aplicarea legii.

Avocații și avocații stagiari urmează să prezinte o problemă din activitate (de procedură sau materie), care ar putea fi soluționată în mod digital.

Asociația Obștească INVENTO este deschisă spre orice alte oportunități de parteneriat în cadrul Hackathonului.

Evenimentul va avea loc la data de 7-9 decembrie (agenda este atașată) în incinta iHub Chișinău, str. 31 August 1989, 78. Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe www.legalhackathon.md .

Pentru confirmarea unui răspuns sau precizarea anumitor detalii, vă rugăm să comunicați informații la adresa de email – uniunea.avocatilor.rm@gmail.com /ao.invento@gmail.com până la data de 30 noiembrie.

Cu respect,

                                                                                

  Emanoil PLOȘNIȚA

Președintele Uniunii Avocaților

 

Materiale ataşate
pdf, 281 KB