Prima pagină  »  Noutați
În atenția avocaților și avocaților stagiari!!!
04.12.2018

Stimați colegi avocați și avocați stagiari,

Prin Dispoziția Guvernului nr. 112-d din 12 septembrie 2018 a fost creat grupul de lucru pentru elaborarea Strategiei naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2019-2023.

Această strategie a fost elaborată și efectiv proiectul strategiei a fost expediat Uniunii Avocaților pentru consultări, expunerea obiecțiilor și propunerilor de îmbunătățire a acestuia.

În vederea elaborării planului de acțiuni pentru implementarea Strategiei naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2019-2023, Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, solicită expunerea măsurilor necesare a fi realizate conform competenței Uniunii Avocaților ce țin de implementarea Legii 308 din  22.12.2017 cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

Având în vedere cele expuse respectuos solicităm să vă expuneți opinia referitor la Strategia națională de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2019-2023 și efectiv să formulați obiecții și propuneri privind îmbunătățirea acestei strategii.

Totodată solicităm să vă expuneți și referitor la măsurile necesare de a fi realizate având în vedere competența Uniunii Avocaților și avocaților ca entități raportoare pentru implementarea Legii 308 din  22.12.2017 cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

În eventualitatea când aveți propuneri privind îmbunătățirea Legii 308 din  22.12.2017, vă rog să nu ezitați de a vă expune.

Considerăm oportun să vă expuneți și la capitolul VI. Resurse Financiare necesare realizării/planuri de acțiuni în parte ce vizează avocații ca entități raportoare și Uniunea Avocaților ca entitate de supraveghere.

Suntem în așteptarea propunerilor și obiecțiilor Dvs până la data de 12 decembrie 2018.

Atașat găsiți proiectul Strategiei Naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2019-2023.

 

Cu respect,

                                                                                 Emanoil PLOȘNIȚA

Președintele Uniunii Avocaților

 

Materiale ataşate