Prima pagină  »  Noutați
Svetlana OLARI, demnă de admirație și plină de merit.
21.02.2019

Simpatică, tânără, plină de demnitate, Svetlana OLARI deținătoare de licenței de avocat din iunie 2008, la anii ei se poate mândri cu o carieră de succes, fiind și pilonul unei familii sănătoase, crescând și educând un copil. De rând cu aceste însemnate merite colega noastră se mai deosebește prin pasiunea ei față de atletica ușoară. Svetlana participă la competiții naționale și internaționale din aprilie 2016, când parcă într-o glumă, precum se exprimă ea, s-a decis să ia parte la o competiție, mai concret – la cea de-a II ediție a Maratonului Internațional Chișinău de rând cu alți 10 000 mii sportivi. Această participarea a înaripat-o, ia insuflat încredere și dorința de a fi mereu printre alergătoare. Este demn să enumerăm participarea ei la TRAIL-ul RUN, patronat de Președintele R. Moldova, care s-a desfășurat la Complexul Cultural Vatra ,,Hai Haiduci”, în perioada de 21-22 aprilie 2018 pe distanța de  8 km. La această competiție  Svetlana a fost premiată cu diploma de gradul II și medalie. Îndemnul ei sufletesc a continuat în același an când la 30 septembrie 2018 a participat cu succes la Chișinău MARATON pe distanța 10 km, unde s-a învrednicit cu diplomă și medalie pentru ocuparea locului III, apoi la 12 noiembrie 2018 a participat la MARATONUL INTERNAȚIONAL de Istanbul pe distanța de 10 km, unde de rând cu peste 45 mii de sportivi, a cucerit medalia de finisher. Succesele ei nu s-au oprit aici și în ziua de 16 septembrie anul trecut o găsim printre participanții, TRIATHLONULUI de la Mamaia, România, iar ceva mai târziu la 18 noiembrie în cadrul Clubului sportiv Aqua Terra Ciocana participă la competiția de TRIATHLON ( înot, bicicletă și alergări). Deosebită a fost memorabila competiție care a evidențiat-o, MARATHONUL (distanța 42 km  195 m) de la București organizat în cinstea a 100 de ani de la Marea Unire desfășurat în ziua de 1 decembrie 2018,

Continuându-și elanul și pasiunea pentru sport Svetlana OLARI în acest an deja a participat la 26 ianuarie la competiția prestigioasă GERAR, petrecută la București, alături de alți doi colegi în echipă mixtă la SEMIMARATHON.

În ziua de 1 februarie anul curent, de-acum o aflăm pe colega noastră printre participantele Competiției RUBICON pe distanța de 540,3 km care a durat 3 zile, cu traversarea a 14 raioane din Republica Moldova, de la Briceni la Giurgiulești, alături de alt coleg de-al nostru, Dumitru MARCO.

Din mărturisirile Svetlanei, dorința de a atinge noi succese, pentru a ne ridica prestigiul și onoarea breslei de avocat o vom afla printre sportive, participante la MARATONUL de la Paris, pe distanța de 42 km preconizat să se desfășoare la14 aprilie, iar  ceva mai târziu, la 18 mai al acestui an -- la MARATONUL Montan 100k Transilvania, România, va alerga pe distanța 30 km. În perioada zilelor 7-9 iunie va fi printre participantele MARATONULUI ULTABUG Bucovina, România, care presupune alergări pe următoarele distanțe: prima zi – 50 km; a doua – 42 km și în cea de treia zi – distanța de 8 km.

Enumerând succesele Svetlanei, sper că v-ați convins, dragi colegi, că avem printre noi o persoană deosebită, demnă de mândrie, care contribuie substanțial a ne ridica prestigiul breslei noastre. Ea ne îndeamnă, ea ne cheamă de a-i urma exemplu și în asemenea circumstanță este cazul să vă amintim că în ziua de 9 septembrie 2019 se preconizează a se petrece sub egida Uniunii Avocaților din Republica Moldova Competiția de cros, unde vă îndemn să participăm cu toții împreună cu merituoasa și demnă de admirație, colega noastră Svetlana Olari.

Cu respect,

                                                                               

        Emanoil PLOȘNIȚA

Președintele Uniunii Avocaților