SESIUNEA ORDINARĂ A CONGRESULUI AVOCAȚILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA
22.11.2019, ora:08.30
„Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova”, strada 31 August 1989, nr. 129, mun. Chișinău

Prima pagină  »  Noutați
Invitație: Lansarea Proiectului „Promovarea dreptului la informare pentru publicul din Moldova”, 27 martie 2019.
21.03.2019

Stimată doamnă/ Stimate domn,

Asociația Obștească „Juriștii pentru Drepturile Omului” are deosebita onoare de a Vă invita la evenimentul de lansareProiectului „Promovarea dreptului la informare pentru publicul din Moldova” („Promoting the Public’s Right to Know in Moldova”).

Evenimentul este programat pentru data de 27 martie 2019, între orele 10:00 și 12:00, la Hotelul Jolly Alon (str. M. Cibotari, nr. 37, Chișinău), etajul 1.

Unul dintre obiectivele principale ale proiectului este de a crea un impact la nivel național prin cazuri de litigare strategică, care ar putea produce schimbări sistemice semnificative în materie de acces la informație de interes public, precum: schimbarea legii și practicii judiciare în domeniul accesului la informație; identificarea lacunelor în dreptul intern și ajustarea acestora la standardele internaționale în domeniul drepturilor omului; responsabilizarea furnizorilor de informații, care obstrucționează în mod nejustificat accesul la informație, la respectarea dreptului de acces la informație etc.

În cadrul proiectului, va fi dezvoltată o platformă care va permite persoanelor să expedieze materiale confidențiale de interes public jurnaliștilor și ONG-urilor, precum și să sesizeze cazurile de obstrucționare a accesului la informații în mod intenționat, protejând identitatea destinatarului. De asemenea, mai mulți funcționari publici și jurnaliști din diferite regiuni ale Republicii Moldova, avocați și reprezentanți ai societății civile vor fi instruiți despre aspectele specifice ale Legii privind accesul la informații, ceea ce va contribui la dezvoltarea capacităților și abilităților de implementare a legii.

Evenimentul este organizat de Asociația Obștească „Juriștii pentru Drepturile Omului”, cu susținerea financiară a Fondului Naţiunilor Unite pentru Democrație (UNDEF).

Vom aprecia disponibilitatea Dumneavoastră de participa la evenimentul de lansare a Proiectului. Vă rugăm să confirmați prezența la eveniment până în data de 25 martie 2019, la adresa electronică: op.cebanu@gmail.com. Pentru întrebări, contactați-ne la numărul de telefon: (22) 260 937.

Vom reveni cu Agenda evenimentului.

 

Cu respect,
Olga Cebanu,
Juriștii pentru Drepturile Omului