Prima pagină  »  Noutați
Noi relaţii între Uniunea Avocaţilor din Moldova şi Camera Federală a Avocaţilor din Rusia
03.07.2019

Uniunea Avocaților din Moldova și Camera Federală a Avocaţilor din Federaţia Rusă îşi fortifică relaţiile bilaterale prin semnarea a două documente de colaborare, care au menirea de a întări relațiile profesionale. Este vorba despre semnarea protocolului de aderare la Carta Principiilor Fundamentale ale Avocaților, care prevede respectarea normelor de etică şi deontologie profesională, principiile colaborărilor bilaterale, accesul la justiţie precum şi norme ce prevăd confidenţialitatea relaţiilor avocat-client. Cel de-al doilea document, Acordul de Colaborare între Camera Federală a Avocaţilor din Federaţia Rusă şi Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova,  presupune baza unei fortificări a relaţiilor avocaţionale între cele două instituţii, care include schimb de practici şi organizarea evenimentelor  pe subiecte de interes comun.

În cadrul evenimentului, Președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, Emanoil Ploşniţă a reiterat poziţia Uniunii în vederea unei colaborări fructuoase şi de durată cu omologul său, accentuând importanţa unor astfel de relaţii pentru o durabilitatea profesională şi îmbunătățirea practicilor avocaţionale. La rândul său, Preşedintele Camerei Federale a Avocaților din Federația Rusă, Iurii Pilipenko, a declarat că semnarea celor documente vine să confirme încă o dată disponibilitatea instituţiei pe care o reprezintă în vederea unui parteneriat de durată .

Tot în cadrul acestei întrevederi, Președintele Emanoil Ploşniţa i-a făcut o invitaţie oficială în Republica Moldova omologului său rus, stabilită pentru luna septembrie a anului curent.

 

Emanoil PLOȘNIȚA                                                               

Președintele Uniunii Avocaților