Prima pagină  »  Noutați
Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, Emanoil Ploşniţa pledează pentru o remunerare corectă pentru avocaţi
03.07.2019

Legislația în vigoare care reglementează normele de remunerare a asistenței juridice prin contrat şi în cadrul asistenței juridice garantate de stat rămâne a fi un subiect de importanță majoră. Necesitatea unei legislații obiective la acest capitol, reprezintă un subiect sensibil, ținând cont de practica neuniformă la acest capitol.

În cadrul Forumului Juridic Internaţional care a avut loc în Federaţia Rusă în perioada 14-16 mai, Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Moldova Emanoil Ploşniţa, a ţinut un discurs pe marginea calităţii şi corectitudinii legislative la capitolul onorariile avocaţilor pentru acordarea asistenţei juridice prin contract sau în cadrul programului de asistenţă juridică garantată de stat. Preşedintele UA a expus practica Republicii Moldova la acest subiect, precum şi procedurile ce ţin de cheltuielile încasate de la clienţi şi lacunele la acest capitol. În acest context, Emanoil Ploşniţa a punctat că instituţia pe care o reprezintă va pleda pentru uniformizarea practicii judiciare, menționând că, deseori avocaţii sunt nedreptățiți când vine vorba de încasarea cheltuielilor pentru acordarea asistenței juridice.

În anul acesta, la Forumul Juridic Internaţional au participat reprezentanţii a circa 95 de state. Gazda evenimentului fiind reprezentată de către Premierul Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, Preşedintele Camerei Avocaţilor din Federaţia Rusă, Iuri Pilipenko, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor judiciare din Rusia.

 

Președintele Uniunii Avocaților                                                                      

Emanoil PLOȘNIȚA