Prima pagină  »  Noutați
Uniunea Avocaţilor din Moldova a semnat Acorduri de Înfrăţire cu omologii din România
10.07.2019

În virtutea unei dezvoltări profesionale speciale şi colaborare privilegiată, au fost semnate Acorduri de Înfrăţire între Uniunea Avocaţilor din Moldova şi Barourile Maramureş, Satul Mare și Sălaj din România. Documentul vine să fortifice buna funcţionare a relaţiilor bilaterale în contextul evenimentului istoric - 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Acordurile  reprezintă baza  unei conlucrări profesionale între părţi prin cooperare, cunoaşterea reciprocă a nevoilor profesionale specifice şi a reglementărilor legale. De asemenea, documentele punctează drept obiective, iniţierea, organizarea şi desfăşurarea unor întâlniri între avocaţi, susţinerea şi cooperarea, dar şi acordarea sprijinului reciproc la rezolvarea problemelor cu, care se confruntă  cele două instituţii profesionale.

Totodată, documentul asigură susţinere tinerilor avocaţi prin oferirea posibilităţilor de a efectua stagii de informare şi practică profesională, organizate în comun de părţile semnatare.

În cadrul vizitei sale în România, Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Moldova, Emanoil Ploşniţa a dat asigurări că instituţia pe care o reprezintă va fi mereu deschisă tuturor colaborărilor profesionale: „Dincolo de relaţiile scrise de istorie, instituţia pe care o reprezint astăzi dă asigurări că va depune eforturi pentru o fructuoasă colaborare continuă, care va rămâne o istorie între instituţiile noastre”.

În contextul vizitei sale în judeţul Baia Mare, Emanoil Ploşniţa a avut întrevederi cu decanii Baroului Sălaj, George Bogdan Ilea, Baroului Maramureș, Florin Andreicuț, Baroului Satu Mare, Dan Mihai Şuta, precum şi cu reprezentanţii administraţiei locale.