Prima pagină  »  Noutați
Schimb de experienţă între avocaţii moldoveni şi cei din România şi Italia
24.07.2019

Calificarea obiectivă a participanților în cadrul accidentelor rutiere cu participarea cetățenilor moldoveni, încasarea prejudiciului moral şi material, precum şi specializarea profesională a avocaților, sunt printre subiectele discutate în cadrul sesiunii de comunicare şi schimb de experienţă între avocaţii din cadrul Uniunii Avocaţilor în Moldova, cu decanul Baroului Maramureş, România, Andreicuţ Florin şi avocatul italian Erdis Doraci.

Avocatul Doraci, a vorbit despre experienţa sa pe acest subiect, precum şi  nuanţele la care trebuie să fie precaut un avocat în astfel de cazuri: „Existenţa unor interpuşi, reprezintă o problemă, ţinând cont de faptul că persoanele implicate în accident sunt extrem de vulnerabile şi sunt ademenite cu soluţionarea rapidă a cazului fără implicarea justiţiei”.

Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Moldova, Emanoil Ploşniţa, a declarat că,  pledează în continuare pentru necesitatea specializării avocaţilor pe anumite domenii: ”Subiectul privind accidentele rutiere, este unul sensibil. În acest caz este nevoie de o bună pregătire profesională, dar şi morală şi deontologică. Este nevoie şi de o instruire a avocaţilor la capitolul comunicare avocat-client”, a mai adăugat acesta.

Decanul Baroului Maramureş, Andreicuţ Florin, s-a arătat deschis pentru a continua colaborarea pe acest segment şi nu numai, susținând schimbul de experienţă pentru o bună practică judiciară naţională şi internaţională.

Evenimentul a fost organizat în contextul Acordului de Înfrăţire semnat în primăvara acestui an între Uniunea Avocaților din Moldova și Baroul Maramureș.