Adunarea Generală ordinară a Baroului de avocaţi din Circumscripţia Curţii de Apel Comrat
07.02.2020, ora:13.00
or. Comrat, str. Lenin 233, restaurantul ,,Atlantida”

Prima pagină  »  Noutați
Emanoil Ploşniţa a discutat despre priorităţile avocaţilor cu Preşedintele ţării, Igor Dodon
16.08.2019

Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, Emanoil Ploşniţa a avut o întrevedere cu Preşedintele ţării  Igor Dodon, în cadrul căreia  au vorbit despre importanţa avocaturii  în procesul de reformă şi evaluare a sistemului de drept.

În acest context, Preşedintele UARM a punctat prioritatea de bază la momentul actual al sistemului avocaţional, şi anume retragerea proiectului de lege cu privire la avocatură şi elaborarea unui nou format, adaptat la cerinţele justiţiei naţionale şi  internaţionale. Astfel că, s-a discutat despre necesitatea unui proiect de lege cu privire la avocatură, promovat şi susţinut de Preşedinţie, care va asigura buna funcţionare a acestei ramuri, până la finalizarea elaborării şi adoptării actului normativ de bază.

De asemenea, Emanoil Ploşniţa  a accentuat importanţa implicării avocaţilor în procesul de reformă a justiţiei care a fost anunţat în ultima perioadă de către Executiv, şi la care instituţia avocaţională spre regret nu este implicată.

La rândul său, Preşedintele Iogr Dodon, a notat că,  experienţa şi opiniile avocaţilor sunt importante pentru buna desfăşurare a reformelor, dând asigurări că Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova va fi implicată nemijlocit la elaborare, implementare, evaluare şi buna funcţionare a reformelor din sistemul judiciar.

Totodată, a fost abordat subiectul cu privire la asigurarea socială şi medicală a avocaţilor, accentuându-se necesitatea funcţionării unui sistem clar pentru asigurarea unui echilibru social.

La final, cei doi oficiali au convenit asupra unei fortificări a relaţiilor între instituţii pe domeniul judiciar în scopul promovării unor valori juridice echilibrate şi obiective.