Adunarea Generală deschisă a Baroului de avocaţi din Circumscripţia Curţii de Apel Chișinău
03 - 07.08.2020, ora:08:00 - 17:00
Uniunea Avocaților din Republica Moldova - mun. Chișinău, str. București 46

Prima pagină  »  Noutați
Mesajul de felicitare al Preşedintelui Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, Emanoil Ploşniţa
26.08.2019

Ziua de 27 august 1991 reprezintă un moment de importanţă majoră pentru istoria Republicii Moldova – proclamarea independenţei statului. Pe parcursul anilor,  Moldova a devenit o țară puternică.

Importanţa menţinerii statutului independent, depinde de fiecare dintre noi. Fiecare cetăţean, prin spiritul său patriot, a contribuit şi va contribui la menţinerea edificării unei republici puternice, important partener  al statelor lumii.

Incontestabil, nu doar cetăţenii poartă răspundere pentru menţinerea unui echilibru statal, ci şi cele trei puteri în stat care au forţa juridică şi politică pentru a produce schimbările care sunt aşteptate de cetăţeni în primul rând, dar şi de partenerii externi.

Cu toate acestea, astăzi nu este despre politicieni şi nici despre cele trei puteri în stat. Astăzi este despre cetățeni, cei care au luptat pentru independenţa statală şi pentru asigurarea viitorului copiilor noştri. Această sărbătoare este a tuturor celor care au curaj, libertate și unitate. Puterea reprezintă cetăţeanul, tocmai de aceea trebuie să ne respectam reciproc şi să nu acordăm credibilitate fenomenelor politice din ţară.

În această importantă zi, îmi doresc ca urmaşii noştri să trăiască într-un stat echilibrat  şi puternic, justiţia să fie în capul mesei, iar siguranţa socială să fie justificată prin puterea economică a statului.

Vreau să le doresc cetățenilor țării noastre prosperitate și o viață decentă. Incontestabil, poporul merită mai mult!

La mulţi ani, Republica Moldova!

 

Emanoil Ploşniţa

Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova