Prima pagină  »  Noutați
Emanoil Ploşniţa a participat la dezbaterea publică privind nouă metodă de alegere a procurorului general
05.09.2019

Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova se confruntă în continuare cu lipsa de implicare în procesul de reformă a sistemului de drept. Proiectul de lege cu privire la modificarea procedurii de alegerea a procurorului general, a fost supus dezbaterilor publice de către Ministerul Justiţiei. Fiind cointeresat de situaţia sistemului judiciar din ţară, Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, Emanoil Ploşniţa a participat la sesiunea de dezbatere publică.

Emanoil Ploşniţa a reiterat importanţa implicării tuturor actorilor la înfăptuire justiţiei, fapt care demonstrează un proces transparent şi bine documentat. Totodată, Emanoil Ploşniţa s-a arătat interesat de criteriile privind reformarea noii metode de selecţie a procurorului general precum şi etapele introduse şi instituţiile de selecţie.

În continuare, Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova îşi menţine poziţia privind necesitatea implicării instituţiilor de drept la conceperea şi elaborarea reformelor pe orice domeniu din sistem judiciar.

În cadrul evenimentului privind sesiunea de dezbatere publică cu privire la proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 3/2016 cu privire la Procuratură, cu referință la procedura de numire a Procurorului General, Ministrul Justiţiei, Olesea Stamate a prezentat noile prevederi ale proiectului care stabilește ca numirea Procurorului General de către Președintele țării să se facă la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor din rândul candidaților propuși de către Comisia de concurs din cadrul Ministerului de Justiţie.