Prima pagină  »  Noutați
A fost aprobat Nomenclatorul dosarelor arhivate şi Politica de contabilitate a Uniunii Avocaților
03.12.2019

Pentru buna organizare a activităţii de arhivare a dosarelor avocaţilor, avocaţilor stagiari şi în vederea ordonării şi păstrării documentelor create sau deţinute de Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova, Consiliul avocaţial a examinat şi aprobat Nomenclatorul dosarelor arhivate.

Acest lucru va contribui la eficientizarea procedurii de identificare şi ducerea evidenţei arhivare  în cadrul Uniunii. Astfel că, în condiţiile noului document, fiecare departament din cadrul Uniunii, Barourile, Comisiile specializate şi Centru de Instruirii UARM, vor ţine evidenţa dosarelor în raport cu care s-au păstrat documentele încredinţate sau create de aceştia.

De asemenea, anual, organele abilitate precum şi persoanele responsabile din cadrul Secretariatului UARM, vor efectua expertiza valorii documentelor.

Tot în cadrul şedinţei din 29 noiembrie curent, Consiliul Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova a aprobat Politica de contabilitate a instituţiei pentru anii 2019-2020. Documentul prevede noţiuni şi reguli ce ţin de responsabilitatea persoanelor abilitate din cadrul Uniunii pentru a duce evidenţa actelor, plăţilor şi a dreptului de semnătură a documentelor cu titlul financiar, precum şi procedeele contabile pentru care actele normative prevăd alte operaţiuni financiare. Documentul a fost elaborat în baza legislaţiei în vigoare ce ţine de activitatea organizaţională a Uniunii, precum şi a procesului de contabilitatea.