Prima pagină  »  Noutați
Asigurarea medicală şi socială a avocaţilor, discutată la Ministerul Justiţiei
12.02.2020

O nouă rundă de discuţii privind aspectele sociale, medicale şi fiscale ale profesiilor conexe justiţiei a avut loc la Ministerul Justiţiei.

Reprezentanţii Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, formată din președintele Uniunii, Emanoil Ploşniţa, avocat Feodosia Tîşic, Natalia Moloşag şi Alexandru Ţurcan, au prezentat proiectul de lege propus pentru a îmbunătăţi mecanismul de asigurare socială şi medicală, dar şi stabilirea unui regim fiscal echitabil pentru reprezentanţii profesiilor conexe justiţiei.

În cadrul întâlnirii din 11 februarie curent,  ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, s-a arătat interesat de propuneri pentru a asigura echitate socială şi medicale atât avocaţilor, cât şi notarilor, administratorilor autorizaţi şi  executorilor judecătoreşti, declarând că este deschis pentru un dialog constructiv, care va aduce un aport semnificativ la soluţionarea unor aspecte în legislaţia naţională, în beneficiul tuturor.

Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, Emanoil Ploşniţa, a ţinut să precizeze că, proiectul de lege propus, vine să aducă ajustări la legislaţie în ceea ce vizează avocaţii, dar nicidecum să se realizeze o inechitate socială,medicală sau fiscală în comparaţie cu alte categorii profesionale.

Sesiunea de întrevederi cu reprezentanţii instituţiilor profesiilor conexe justiţiei şi ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, are loc în contextul asigurării îndeplinirii obligaţiunilor pe care şi le-a asumat Executivul în Planul de activitate pentru anii 2020-2023, aprobat prin Hotărâre de Guvern nr.636 din 11 decembrie 2019.

Următoarea întâlnire va avea loc, vineri, 14 februarie 2020.

Cu respect,

Emanoil PLOȘNIȚA

Președintele Uniunii Avocaților