Adunarea Generală ordinară a Baroului de avocaţi din Circumscripţia Curţii de Apel Chișinău
07 - 25.09.2020
sediul Uniunii Avocaților mun. Chișinău, str. București, 46
Adunarea Generală ordinară a Baroului de avocaţi din Circumscripţia Curţii de Apel Bălți
16.10.2020 - 03.11.2020, ora:09:00
str. Dostoevschii 63, mun. Bălți

Prima pagină  »  Noutați
Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova anunţă concurs
02.03.2020

În temeiul articolului 47 alin. (2) din Statutul profesiei de avocat, Consiliul Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, în ședința ordinară din 28 februarie 2020, a anunţat concurs, pentru alegerea membrilor Comisiei de licenţiere a profesiei de avocat, care va avea loc la data de 13 aprilie curent.

Perioada de depunere a dosarelor este 2 martie - 3 aprilie 2020. Dosarele incomplete şi cele depuse cu depăşirea termenului indicat, reprezintă temei pentru a nu fi acceptate pentru înregistrarea candidaţilor la concurs.

De menţionat este că, potrivit articolului 47 alin (1) din Statutul profesiei de avocat, Comisia de licenţiere a profesiei de avocat este compusă din 11 membri, aleşi în bază de concurs, dintre care 8 sînt avocaţi cu o vechime în profesia de avocat de cel puţin 5 ani şi 3 sînt profesori titulari de drept cu o vechime în profesia de avocat de cel puţin 5 ani.

Totodată, la 13 martie curent, în cadrul unei şedinţei extraordinare, Consiliul Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova urmează să numească o Comisie specială pentru organizarea concursului de alegere a membrilor Comisiei de licenţiere a profesiei de avocat.

În conformitate cu prevederile articolului 47 alin (8), (9), (10) din Statutul profesiei de avocat, Comisia de licenţiere a profesiei de avocat are împuternicirea de a:

- adopta hotărâri privind admiterea la examene;

- organiza examene de admitere la stagiu şi de calificare;

- aproba rezultatele examenelor de admitere la stagiu şi de a adopta hotărâri privind admiterea la stagiul profesional; 

- emite hotărâri de înscriere a avocaţilor stagiari pentru susţinerea examenului de calificare în baza evaluării activităţii de pregătire profesională a acestora;

- aproba rezultatele examenelor de calificare şi adoptă hotărâri privind admiterea în profesie.

Hotărîrea Consiliului Uniunii Avocaților din 28 februarie 2020 „Cu privire la anunțarea concursului pentru alegerea membrilor Comisiei de licențiere a profesiei de avocat”, este disponibilă pentru vizualizare la următorul link: http://uam.md/media/files/files/h__31_1911898.pdf