Prima pagină  »  Noutați
Breasla avocaţială s-a mărit
03.03.2020

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova din 28 februarie curent, în conformitate cu prevederile art.31 al Statutului profesiei de avocat, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului oficial de admitere în profesie. În prezenţa preşedintelui Uniunii Avocaţilor, Emanoil Ploşniţa şi a celor 13 membri ai Consiliului: Arnaut Victor, Botnari Constantin, Ţurcan Veacelsav, Cazac Octavian, Chebac Alla, Dron Ion, Lichii Boris, Lupu Mihail, Mărgineanu Iurie, Munteanu Petru, Tănase Constantin şi Popescu Dorin, tinerii au rostit solemn jurământul.
Printre cei care au susţinut cu brio proba verbală şi scrisă, şi astfel au acces în profesia de avocat sunt:
Barbacaru Constanţia 
Buhnaci Tudor
Calmaţui Eduard
Chirica Vladislav
Dumbrăveanu Nicolae
Jioară Tatiana
Macovei Alexandru
Peca Sandu
Şpac Vadim
Timotin Iulian
Preşedintele Uniunii Avocaţilor, Emanoil Ploşniţa, a ţinut să le transmită un mesaj de felicitare, dorindu-le succese profesionale, reiterând importanţa respectării principiilor profesionale şi deontologice ale profesiei, precum şi respectarea buchii legii la exercitarea atribuţiilor profesionale.
De asemenea, la eveniment au participat şi cei care au îmbrăţişat profesia de avocat, în baza articolului 10 din Legea 1260-XV cu privire la avocatură:
Arnăut Veronica
Cazacu Eugeniu
Cealic Zinaida
Ciobanu Gheorghe
Cuculescu Andrei
Lungu Alexei
Nichitenco Veronica
Niţă Ştefan
Sîrbu Maxim
Slisarenco Ion
Soltan Vasile
Vasiliu Sergiu
Cu acest prilej, Emanoil Ploşniţa a reiterat importanţa profesiei de avocat într-o societate democratică, dorindu-le să aibă parte de o etapă scurtă de încadrare în profesie pentru a asigura acea democraţie şi aplicare a legii în conformitate cu prevederile naţionale şi internaţionale. „Sper că, accederea dumneavoastră în avocatură, nu reprezintă o simplă navetă în profesie, ci o dorinţă de a schimba lucrurile din alt unghi al justiţiei. Este o activitate extrem de interesantă şi cu obstacole la realizarea atribuţiilor profesionale. Însă, urmând cursuri de instruire pe segmentul perceperii miezului profesiei de avocat, însuşirea Codului deontologic al avocatului, a Legii 1260 cu privire la avocat şi a Statutului profesiei de avocat, veţi înţelege esenţa şi menirea actorului – avocatul, la înfăptuirea justiţiei”, a mai adăugat preşedintele Uniunii.
 
Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova le doreşte tuturor, un călduros bun venit, să respecte principiile de activitate profesională în ciuda oricăror dificultăţi, să respecte legea, ca fundament suprem al activităţii sale şi să dea dovadă de multă perseverenţă, ambiţie în tot ceea ce fac.