Adunarea Generală ordinară a Baroului de avocaţi din Circumscripţia Curţii de Apel Cahul
09.09.2020, ora:14.00
or. Cahul, Bulevardul Victoriei , nr.1, (incinta Restaurantului ,,Lux- Palas”, Terasa de vară)

Prima pagină  »  Noutați
Fortificarea relaţiilor de colaborare cu Consiliul Europei, discutată la Uniunea Avocaţilor
12.03.2020

Despre dezvoltarea relaţiilor pentru o bună colaborare în cadrul proiectelor demarate de către Consiliul Europei, s-a discutat astăzi în cadrul unei întrevederi între preşedintele Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, Emanoil Ploşniţa şi Şeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, William Massolin.
În cadrul întrunirii, Emanoil Ploşniţa a vorbit despre priorităţile pe termen scurt ale Uniunii pentru a consolida activitatea instituţiei avocaţiale, asigurând o buna funcţionare şi echitate profesională a avocaţilor în societate şi în sistemul de drept. „Proiectul de lege cu privire la avocatură, soluţionarea problemei privind asigurarea socială şi medicală a avocaţilor, fortificarea importanţei avocatului în reforma sistemului de drept, reprezintă la moment direcţiile unde au loc acţiuni concrete”, a declarat preşedintele UARM. 
Totodată, consolidarea eficienţei orelor de instruire din cadrul Centrului de Instruire a avocaţilor, dezvoltarea pe segmentul comunicării şi nu doar, au fost de asemenea, printre subiectele discutate între oficiali. „Apreciem implicarea Consiliului Europei în cadrul procesului de reformă a justiţiei din Republica Moldova, avocaţii fiind unul din pilonii de bază în sistemul de drept din ţară”, a mai adăugat Emanoil Ploşniţa.
La  rândul său, Şeful Oficiului CoE, William Massolin  a punctat faptul că  aplicarea unei reforme în sistemul de justiţie trebuie să aibă loc cu implicarea avocaţilor, declarându-se deschis unui dialog constructiv pentru a eficientiza aplicarea proiectelor la care Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova este beneficiarul principial.
La final, cei doi oficial au conchis asupra unei noi întrevederi  punctând subiectele prioritare care urmează a fi discutate.