Prima pagină  »  Noutați
Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Drapelului Republicii Moldova
27.04.2020

Un stat independent și suveran este recunoscut și pentru elementele sale definitorii. Unul dintre ele îl constituie Drapelul. Cele trei culori simbolice ale drapelului Republicii Moldova – albastru, galben și roșu, definesc națiunea – unitară, muncitoare și luptătoare.

Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament, fiind arborat în aceeași zi pe clădirea forului legislativ. Iar la Chișinău la 23 aprilie 2010, Parlamentul a instituit ziua de 27 aprilie ca fiind  Ziua Drapelului de Stat.

Drapelul Republicii Moldova înseamnă mândrie, emoții, curaj, statalitate, independență și nu în ultimul rând ne definește pe noi – cetățenii Republii Moldova.

Astăzi este un bun prilej pentru a ne simți mândri pentru ceea ce reprezinta Republica Moldova, să devenim mai conștincioși și să purtăm mereu în minte și suflet spiritul de mândrie și patriotism al simbolisticii drapelului, în ciuda evenimentelor politice din țară.

Să nu uităm că mai întâi de toate Tricolorul Republicii Moldova este simbolul poporului, buneilor și străbuinelor noștri, a copiilor și viitorului nostru. Ne sunt știrbite visele, speranțele, planurile de viitor, dar niciodată istoria, patriotismul și simbolul țării – Tricolorul.

La mulți ani cetățeni ai Republicii Moldova!

La mulți ani, Tricolor!

Cu respect,

Emanoil PLOȘNIȚA

Președintele Uniunii Avocaților