Prima pagină  »  Noutați
Prezentare - Natalia BALABAN
16.09.2020

 Natalia BALABAN - Candidat la funcția de membru al CUAM din partea Baroului Chișinău a.2020

Buna ziua,  mă numesc Natalia Balaban, o bună parte din cei care privesc acest video mă cunosc deja.

Sunt originara din orașul Cahul de mic copil m-am distins prin ambiție, perseverenta, inițiativă si curaj. Pe parcursul anilor  mi-am asumat responsabilități, m-am focusat pe rezultat, si mereu am privit înainte. Aceste calități le-am moștenit probabil de la tata, iar deschiderea si setea de cunoaștere de la mama, pentru ce le mulțumesc.

Mereu am contribuit la schimbarea lucrurilor spre bine, in tara pe care o iubesc si unde vreau sa trăiesc. Știu ca schimbarea vine cu fiecare din noi prin munca devotament si implicare.

Sunt avocat în Republica Moldova cu o experiență în domeniul avocaturii de peste 10 ani,  specializată în drept comercial și dreptul concurenței.

Mi-am început activitatea in 2007 in Cadrul Consiliului Concurenței pe atunci Agenția Națională pentru Protecția Concurenței, fiind imlicată în reformarea legii concurentei conform rigorilor europene  si promovarea culturii concurențiale în tara.

Dispun de  o vasta experiență  în interacțiunea cu autoritățile publice ale statului, inclusiv prin participarea in cadrul grupului de lucru in cadrul Ministerului Finanțelor in vederea reformării fiscale in domeniul avocaturii si nu numai.

Sunt activ implicata în proiecte internaționale, care au drept scop promovarea uniformizării dreptului, perfecționarea și ajustarea cadrului legislativ național cu cel internațional.

Consider ca pot veni cu un aport în vederea emancipării avocaturii in Republica Moldova, spre iradierea lacunelor existente în domeniul avocaturii, implementarea inițiativelor progresiste și moderne prin crearea unui mediu transparent, deschis și funcțional.

In acest sens implicarea mea în procesul decizional al Uniunii Avocaților din Republica Moldova se poziționează cu următoarele priorități:

  • modificarea si adaptarea noilor necesități a Legii cu privire la avocatură nr.1269 din 19.07.2002, digitalizarea instituțională a Uniunii Avocaților din Republica Moldova.
  • demararea procesul digitalizării instituționale a UAM, care constă în următoarele acțiunii:

-Desfășurarea examenului de admitere la stagiul profesional si examenul de admitere în profesia de avocat prin organizarea unei evaluări electronice a probei scrise, cu afișarea imediată a rezultatului. Dar si desfășurarea online a probei verbale. Astfel se va institui corectitudinea în evaluare și excluderea factorului uman.

  • Derularea adunărilor în cadrul Barourilor printr-o formă de tip teleconferință, într-un format accesibil și oportun pentru toți. Iar în cazul adunărilor cu implicarea procedurilor de alegere și vot, urmează a fi creat un sistem electronic, securitizat fără posibilitatea schimbării obțiunii de vot, inclusiv și crearea unui proces electronic de numărare a voturilor.
  • Instituirea unei platforme de stocare, a informațiilor despre avocat, cu actualizare automată a Listei, în scopul transparentizării și facilitării conexiunii dintre avocat și potențial client;
  • Modernizarea paginii web a Uniunii Avocaților din RM, accent fiind pus pe accesibilitate, securitate și transparență.
  • Desfășurarea ședințelor consiliului UAM in regim on line, cu posibilitatea vizionării acestora.
  • promovarea unui nou sistem de reformă fiscală și socială în domeniul avocațial.

Situația îngrijorătoare în ceea ce ține de neaplicarea unui tratament corect și echitabil față de persoanele care practică activitatea profesională în sectorul justiției a generat necesitatea stringentă restabilirii echității fiscale prin aplicarea cotei de 12% asupra veniturilor înregistrate de avocați.

Repartizarea responsabilităților pe domenii în cadrul Consiliului UA. Consider ca prin delegarea responsabilităților se va institui o claritate in atingerea rezultatului.

Cu prezența unui spirit novativ, energic, inspirațional si creativ putem obține rezultate frumoase.

În situația în care va regăsiți și vă doriți o schimbare nu ezitați să vă implicați și să mă votați cu încredere.

Schimbarea aduce succesul.

 

ttps://we.tl/t-bunQ5w8ltM