Prima pagină  »  Noutați
Prezentare - Ludmila CARA-PALII
17.09.2020

Doamnelor avocate și Domnilor avocați, 

supun atenției Dstră persoana mea - candidat la funcția de membru al Consiliului UA. 

Ne cunoaștem în mare parte, sunt Ludmila Cara-Palii, am 36 ani, sunt avocată din anul 2013 și la moment îmi desfășor activitatea cu prioritate în municipiul Bender, raioanele Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă, avînd sediul Cabinetului în satul Varnița rl. Anenii Noi. 

La fel ca oricare din noi îmi doresc să se întîmple lucruri. E bine cînd unele se întîmplă de la sine. Iar cînd altele întîrzie - e nevoie să pui un umăr.

Nu mă voi avînta în promisiuni siropoase și platforme fantastice, astfel că voi fi cît se poate de laconică și la subiect.

Decizia de a - mi înainta candidatura pentru a deveni membru al Consiliului UA reiese din realitatea existentă și este bazată pe următoarele argumente: 

       ❕ fiind o promotoare a drepturilor femeii îmi doresc ca în organele de conducrere a UA, prin persoana mea și a altor femei avocate să facem auzite problemele femeilor avocate cu care ne confruntăm chiar din momentul obținerii licenței de avocat. Dar și din convingerea că femeile avocate trebuie să participe la procesul de luare a deciziilor în breaslă cu preponderență dominată de bărbați.

        ❕mi-am propus drept scop ca și avocații din regiuni din componența Baroului de avocați din circumscripția Curții de Apel Chișinău, nu doar avocații stabiliți în mun. Chișinău, să facă parte din organele de conducere a UA; Or numai într-un astfel de format putem asigura o conducere cu adevărat democratică și reprezentativitatea întregii bresle nu doar a unor anumite grupuri.

        ❕ fiind o fire tenace și perspicace, prin implicare la procesele decizionale în cadrul UA, sper să contribui la solidarizarea breslei avocaților, ca fiecare avocat să se regăsească în cadrul UA, să beneficieze de sprijin și suport așa cum se întîmplă în alte domenii. Or numai astfel vom întări într-un final imaginea și încrederea în instituția avocațială.

        Mulțumesc anticipat pentru atenție și pentru sprijin!