Prima pagină  »  Noutați
Prezentare - Corina STRATAN
19.09.2020

Stimați și dragi colegi, avocați,  

Sunt avocat Corina Stratan, deținătoarea licenței de avocat din 16.12.2008. Mi-am înaintat candidatura la funcția de prodecan al Baroului avocaților din circumscripția Curții de Apel Chișinău. Pentru a mă cunoaște mai bine și a-mi susține candidatura, vă voi face o mică prezentare despre mine:

Sunt originară din orașul Telenești, Republica Moldova. De la vârsta de 15 ani am plecat la studii,  în România – Colegiul ”Costache Negruzii”, Iași. Ulterior am învățat, concomitent la două facultăți – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Specializarea Tranzacții Internaționale și Facultatea de Drept, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”, Iași România. La moment sunt doctorandă la Școala Doctorală, Facultatea de Drept, Universitatea Alexandru Ioan Cuza”.

Am ales profesia de avocat deoarece întotdeauna mi-a plăcut să ajut oamenii și sunt de părerea că întotdeauna există ieșire din situație. Consider că aceasta este o profesie care necesită multe cunoștințe atât de specialitate, cât și din toate domeniile de știință, psihologie, cultură și multe altele. Succesul poate fi atins prin multă muncă, dedicație, creativitate, putere, curaj și speranța în bine. Iubesc oamenii și mi-e frică doar de Dumnezeu.

Vreau să dezvolt și promovez ideea, că nouă, avocaților nu trebuie să ne fie frică de nimic, că regimul politic, indiferent de care nu ar fi instiuit în țară, nu trebuie să îl privim ca un impediment în atingerea scopului nostru nobil – de apărare a oamenilor, ci din contra am putea să îl ajutăm ca să promoveze cele mai eficiente metode, legi pentru ca societatea noastră să se simtă în siguranță.

Împărtășesc ideea, că din sistemul judecătoresc din Republica Moldova fac parte mulți judecători care sunt oameni deștepți, onești, integri, care au muncit mult asupra lor. Consider că și cu contribuția noastră – prin profesionalismul nostru, sistemul judecătoresc poate fi perfecționat, acolo unde este necesar.

Avocatura este un pilon foarte important în societate și noi împreună, avocații, putem să mișcăm și să schimbăm lumea în bine, prin multă muncă, colaborare, sprijin reciporc, deschidere către ascensiune, dragoste și curaj!