Prima pagină  »  Noutați
O culegere legislativă unică: Codul Penal și Codul de Procedură Penală ale Republicii Moldova, 2 în 1, actualizate la data de 10 octombrie 2020
10.12.2020

Stimați colegi avocați, avocați stagiari, judecători, procurori, polițiști și practicieni,

Legalis PRO și Editura C.H. Beck România, editură cu prestigiu recunoscut, parte integrantă a grupului european C.H. Beck, aduce pe piața Republicii Moldova o culegere legislativă unicăCodul Penal și Codul de Procedură Penală ale Republicii Moldova, 2 în 1, actualizate la data de 10 octombrie 2020!

Puncte forte:

- reglementări actualizate La Zi conform ultimelor modificări;

- index alfabetic detaliat pentru fiecare Cod în parte;

- decizii ale Curții Constituționale ale Republicii Moldova introduse sub articolele la care se referă;

- istoricul actelor normative.

Această culegere legislativă își propune drept scop primordial să ofere tuturor actorilor pasionați de științele penale posibilitatea de a se documenta cu privire la legislația penală și procesual penală a Republicii Moldova.

Din perspectivă practică, dar și academică, comasarea acestor două Coduri legislative într-o singură culegere comportă o semnificație deosebită din mai multe puncte de vedere. În primul rând, vom evidenția caracterul interoperabil al acestor două norme ținând cont de studiul științelor penale bazat pe analiza concomitentă a prevederilor dreptului substanțial și a celui procedural. În al doilea rând, vom reliefa caracterul pragmatic al culegerii, practicienii vor beneficia de un instrument legislativ complex format din două coduri actualizate și adnotate cu principalele hotărâri ale Curții Constituționale și cele mai recente Legi privind completarea și modificarea acestora.

Ținând cont de spectrul imens de modificări și completări ale celor două coduri din momentul publicării în Monitorul Oficial și până în prezent, putem conchide asupra faptului că evoluția unor procese juridice a pus în concordanță prevederile legislației penale și procesual penale cu cele mai moderne tendințe sociale. Legiuitorul a avut în vedere crearea unui cadru legislativ accesibil, clar și previzibil tuturor participanților la efectuarea actului de justiție penală. Totodată, vom ține să subliniem faptul că punerea în aplicare a tuturor articolelor din aceste două coduri trebuie să amintească practicienilor de obligația respectării Constituției Republicii Moldova în calitate de lege fundamentală, pe de o parte, și Convenției Europene a Drepturilor Omului, în calitate de catalog al drepturilor și libertăților fundamentale, pe de altă parte.

Pentru comenzi, vă rog să contactați prin intermediul:

-       https://forms.gle/dSY8mRvRqnnodhu17

-       legalis.pro@gmail.com

-       +373 78 362 362.

 

Cu respect și urări de sănătate,

Emanoi PLOȘNIȚA

Președintele Uniunii Avocaților