Prima pagină  »  Noutați
VACCINAREA ANTI-COVID-19 A AVOCAŢILOR ŞI AVOCAŢILOR STAGIARI
29.04.2021

Stimați avocați și avocați stagiari,

Uniunea Avocaților din Republica Moldova vă informează că ,,Planul naţional de imunizare Anti-COVID-19” a fost aprobat prin Hotărîrea nr. 41 din 13 ianuarie 2021 de către Comisia Naţională Extraordinară, conform căruia sunt stabilite mai multe etape de vaccinare.

Începând cu data de 19.04.2021 a fost extinsă etapa a II, la care vor fi imunizaţi angajaţii, care activează în colectivităţi organizate: lucrătorii din domeniul de educaţie, personalul din cadrul serviciilor sociale, angajaţii structurilor de menţinere şi asigurare a ordinii publice, apărării şi securităţii statului, ambasade, Parlament, Preşedinţie, Guvern, ministere şi instituţii subordonate acestora, agenţii, organizaţii sindicale, autorităţi publice locale, reprezentanţii mass-media, lucrătorii şi beneficiarii sistemului penitenciar, conform prevederilor Ordinului Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale nr. 93/2021 „Cu privire la implementarea Planului naţional de imunizare anti-Covid- 19” (https://msmps.gov.md/wp-content/uploads/2021/02/Ordin-nr.-93-din-05.02.2021-Cu-privire-la-implementarea-Planului-national-de-imunizare-anti-Covid-19-1.pdf ).

În acest sens vă comunicăm că avocatul și avocatul stagiar pentru a beneficia de imunizare se va adresa la medicul de familie, care va stabili data şi orele programate pentru vaccinarea anti- COVID-19, în dependenţă de indicaţiile medicale şi disponibilitatea vaccinului.

În acest context, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a solicitat instituţiilor medico-sanitare de asistenţă medicală primară să întreprindă măsurile de rigoare în vederea realizării procesului de imunizare anti-COVID-19, conform prevederilor stabilite în actele normative, inclusiv Instrucţiunilor de producător pentru vaccinul disponibil.

Actualmente se depune tot efortul ca vaccinurile anti-COVID-19 să fie cât mai rapid disponibile şi să asigure un proces de vaccinare în termeni cât mai restrînsi.

Cu urări de bine și sănătate,

Secretariatul UARM