Prima pagină  »  Noutați
Invitație de participare la instruire
13.03.2023

Stimați colegi,

Proiectul Consiliului Europei „Consolidarea sistemului de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”, în cooperare cu Institutul Național al Justiției din Republica Moldova, organizează o sesiune de instruire privind aplicarea Legii cu privire la urmărirea penală și judecarea cauzei penale în lipsa persoanei: procesul de judecare a cauzelor penale în lipsa inculpatului. 

Scopul acestei instruiri este prezentarea standardelor CEDO pentru procesul de judecare a cauzelor în lipsa inculpatului, circumstanțele în care legislația Republicii Moldova permite astfel de procese, cerințele privind notificarea persoanei acuzate cu privire la proces, precum și asigurarea reprezentării juridice și eficacitatea acesteia în cadrul unui astfel de proces.

Instruirea va fi organizată pe data de 28 martie 2023, între orele 10:00 - 17:00, la Centrul de Conferințe și Evenimente SUMMIT (str. Tighina 49/3, Chișinău), Sala Roșie.

Uniunea Avocaților din Republica Moldova va delega 5 avocați pentru a participa la această instruire. În acest sens, rugăm persoanele interesate să își anunțe intenția de participare printr-un e-mail la adresa uniunea.avocatilor.rm@gmail.com până la data de 16 martie 2023. Întrucât locurile sunt limitate, vor avea prioritate primele persoane care își vor anunța participarea. 

Cu respect,

Dorin POPESCU
Președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova