Prima pagină  »  Noutați
INFO seminar_insolvabilitate_03.06.2016
06.06.2016

La 03 iunie 2016 a avut loc seminarul pe tema "Procedura de faliment și procedura de restructurare" unde s-a discutat despre procedurile ce țin de determinarea și inventarierea masei debitoare, precum și procedura de valorificare a a masei debitoare în cadrul procedurii de faliment.

În special d-na Selevestru Irina, doctor în drept și administrator autorizat, în prezentarea s-a s-a axat pe problemele frecvent întâlnite și soluțiile de urmat la organizarea și desfășurarea licitațiilor precum și la procedura privind distribuirea produsului obținut din valorificarea masei debitoare.

Dl Gheorghe Macovei, avocat și lector universitar și Dl Bîrcă Boris, judecător la Curtea de Apel Chișinău, au pus în discuție particularitățile examinării de către instanța de insolvabilitate a cererilor de validare a propririi, inclusiv particularitățile aplicării tranzacției în cadrul procesului de insolvabilitate.

Având în vedere actualitatea tematicii și problemelor ridicate în cadrul discuțiilor, partea a doua a seminarului dedicată Procedurii de restructurare urmează a fi organizată suplimentar pentru aceiași audiență, precum și pentru avocații și avocații stagiari interesați, astfel încât în perioada imediat următoare să putem purcede la următoarea rundă de seminare în domeniul insolvabilității.

Uniunea Avocaților ține să mulțumească formatorilor, organizatorilor pentru efortul depus și pentru profesionalism, dar și gazdei dlui Avornic Gheorghe care ne-a oferit sala pentru desfășurarea seminarului. 

Găsiți anexat raportul dnei Popil Angela, avocat, responsabil pentru organizarea seminarului și prezentările dlui Macovei Gheorghe.

Materiale ataşate