Prima pagină  »  Instruirea avocaților  »  Instruirea inițială și continuă
Instruirea inițială și continuă
Avocații au beneficiat de instruiri la Conferința organizată de partenerul nostru, JURIDICE MOLDOVA, și de sesiunea cu Dezbateri dedicată Centrului de Instruire a Avocaților.

În ziua de 28 martie avocații au beneficiat de un eveniment unic și de mare anvergură în profesie - Conferința organizată de JURIDICE MOLDOVA, Partenerul Centrului de Instruire a Avocaților. Echipa JURIDICE MOLDOVA a adunat profesiile juridice cu care am avut bucuria să ne revedem pentru un scop comun - aprofundarea cunoștințelor în materia Codului de procedură civilă. Am căpătat la Conferință, moderată de dna dr. Elena Belei, coordonatoarea grupului de lucru asupra modificărilor CPC, cunoștințe noi în materie, livrate cu mult profesionalism de specialiști prin prezentări, pe care, trebuie neapărat să le mediteze fiecare avocat și stagiar.

Noi, avocații, am mai beneficiat la Conferință de sesiunea de Dezbateri, dedicată importanței instruirii continue a avocaților. Dl profesor, av. dr. Traian Briciu, directorul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, căruia îi aducem mulțumiri aparte, ne-a împărtășit din experiența organizării instruirilor avocaților la București și regiuni, iar împreună cu dl av. dr. Oleg Efrim și dl avocat Serghei Covali am discutat despre instruirile continue la Centrul de Instruire a Avocaților. Am fost provocați de organizatorul și moderatorul Dezbaterilor, dl Vlad Bercu, la discuții ziditoare despre rolul instruirilor continue și autonomie, obligativitate și sancționare, formatori și subiecte de instruiri, specializare și calitate. Am realizat la Dezbateri un scop esențial - ne-am cunoscut și mai bine harta reperelor în instruirea continuă a avocaților și vom dezvolta toate ideile și experiența, primite cu multă atenție și recunoștință.

Vom reveni cu un sumar și concluzii obținute în urma discuțiilor la Conferință, dar vă îndemnăm să vizualizați și înregistrarea video, accesibilă pe portalul juridicemoldova.md.

Mulțumim Biroului de avocați ”EFRIM ROȘCA ASOCIAȚII” și dlui dr. Oleg Efrim, Biroului de avocați ”COVALI BEZEDE COMANDARI” și dlui avocat Serghei Covali, fără de care, nu ar fi fost posibile realizările Conferinței.

Mulțumim implicării dlui profesor av. dr. Andrei Săvescu, coordonatorul JURIDICE RO, dlor Vlad Bercu, Maxim Macovei, Echipei JURIDICE MOLDOVA, și pentru găzduire - Universității Tehnice din Moldova, în special, dlui profesor dr. Dinu Țurcanu, cu care avem aceeași plăcere să colaborăm.

Prin parteneriatul cu JURIDICE MOLDOVA realizăm proiecte importante pentru Centrul de Instruire a Avocaților, pentru care vă suntem recunoscători.

Mulțumim avocaților, participanți la Conferință.

Avocat Viorica Grecu, director Centrul de Instruire a Avocaților al Uniunii Avocaților din Republica Moldova

29 martie 2019