Prima pagină  »  Noutați
Înmânarea certificatelor absolvenților cursului on-line în cadrul Programului HELP
27.10.2016

La 26 octombrie 2016, Consiliul Europei în cooperare cu Uniunea Avocaților din Republica Moldova au înmânat certificate avocaților și avocaților stagiari absolvenți ai cursului la distanță „Criterii de Admisibilitate a Cererii depuse la Curtea Europeană a Drepturilor Omului” implementat în cadrul Programului HELP al Consiliului Europei.   Acesta este primul curs  în cadrul Programului HELP pentru avocați și avocați-stagiari implementat prin cooperarea dintre Consiliul Europei și Uniunea Avocaților.

 

Obiectivul principal realizat în cadrul cursului este perfecționarea pregătirii profesionale a avocaților și avocaților stagiari cu privire la procedura și cerințele de admisibilitate la Curtea Europene a Drepturilor Omului. 

 

La curs au participat 35 de avocați și avocați stagiari, care au beneficiat de mai mute activități de instruire la distanță, cum ar fi discuții pe forumul on-line, studierea materialelor de pe platforma cursului, conferință video on-line cu tutorii cursului, examinarea de spețe și îndeplinirea exercițiilor practice de completare a formularului la Curte, dar și o întâlnire față-în-față cu tutorii și experți naționali în domeniul CEDO.   

 

Cursul a durat aproximativ 6-7 săptămâni, iar certificate de absolvire au fost înmânate participanților care au susținut cu succes testul final.  Conform estimărilor tutorilor, participarea în cadrul acestui curs HELP poate fi egalată cu cel puțin 20 ore de instruire inițială și/sau continuă a avocaților și avocaților stagiari.

 

Participanții la curs și-au exprimat mulțumirea pentru această oportunitate și au apreciat pozitiv inițierea instruirii la distanță pentru avocați și avocați stagiari.  Unii dintre participanți și-au exprimat impresiile despre curs în felul următor: 

Am apreciat mult activitățile de instruire în cadrul cursului, în special conferința video on-line, care permit să economisești timp și să lucrezi la distanță„;

Cursul a fost foarte bine structurat, interactiv şi util sub aspect practic. Sunt lăudabile discuţiile purtate în cadrul forumul cursului. Cunoştinţele obţinute le voi aplica în domeniul practic.

 

Tutorii cursului HELP au fost:

Vadim Vieru, avocat, formator certificat în cadrul Programului HELP

Vladimir Palamarciuc, avocat, formator certificat în cadrul Programului HELP

 

Implementarea cursului HELP a fost posibilă datorită suportului oferit de către Departamentul Drepturile Omului din cadrul Directoratului General Drepturile Omului și Guvernarea Legii a Consiliului Europei în cadrul Proiectului Consiliului Europei „Susținerea Reformei Justiției Penale în Republica Moldova”, finanțat de Guvernul Danemarcei.

 

Pentru informații detaliate despre Programul HELP puteți accesa link-urile ce urmează sau să contactați persoana de contact indicată mai jos.

http://www.coe.int/en/web/help/home ; http://help.ppa.coe.int/

 

Persoana de contact:

Vladimir Palamarciuc, avocat

Info Point în cadrul Programul HELP

în relația cu Uniunea Avocaților din Republica Moldova

 

Date de contact:

Tel: (373) 6904 9566

Email: Vladimir.Palamarciuc@TurcanLaw.md