Prima pagină  »  Noutați
Participarea Uniunii Avocaților la sesiunile de lucru ale Comitetelor CCBE și Conferința ”Inovațiile și Viitorul Profesiilor Juridice”
02.11.2016

Uniunea Avocatilor dinstele Republica Moldova, este membru observator în cadrul CCBE din 2008.

    În perioada 19/10/2016 – 21/10/2016 au avut loc un șir de întruniri și evenimente organizate de CCBE, care au culminat în data de 21/10/2016 cu Conferința ”Inovațiile și Viitorul Profesiilor Juridice”.

    Astfel, la 19/10/2016, membrii Uniunii Avocaților au participat la sesiunile de lucru a Comitetului permanent pentru elaborarea și îmbunătățirea reglementărilor deontologice ale avocaților.

    În cadrul acestei mese rotunde am comunicat experiența Uniunii Avocaților cu referire la elaborarea și aprobarea noului Cod deontologic, care este raliat la standardele impuse de CCBE dar și de cele mai bune practici.

    La 20/10/2016, la fel, au avut loc întrunirile Comitetelor permanente din cadrul CCBE, la aceste Comitete am participat doar în calitate de observatori. La 21//10/2016 am participat la Conferința ”Inovațiile și Viitorul Profesiilor Juridice”.

În cadrul căreia am avut ocazia să ascultăm mai mulți experți și avocați care aplică noile tehnologii în munca de avocat.

    La deschiderea evenimetului a vorbit Președintele Michel BENICHOU, Ministrul Justiției al Franței – Jean-Jaques URVOAS, deasemenea au luat cuvîntul și  domnii Orsolya GORGENYI. Perakis PANAGIOTIS, Louis-Georges BARRET, Tiina ATOLA, Nuria Diaz ABAD, Jerome DUPRE, Maurits BARENDRECHT dar și alții.

    Putem  afirma că participarea la acest eveniment organizat de CCBE a fost o experiență deosebită pentru noi ca și membri ai Consiliului Uniunii Avocaților, mai ales din punct de vedere organizatoric și logistic. Nu în ultimul rând, schimbul de experiență, contactele stabilite cu alți avocați din alte țări, urmează să le valorificăm, atât în CoUA cât și în activitatea de zi cu zi.

    Participarea la acest eveniment a fost organizata de componenta "Sprijin pentru Uniunea Avocaților din Republica Moldova " a proiectului "Consolidarea eficienței justiției și acordarea sprijinului profesiei de avocat în Republica Moldova", finanțat de Cadrul de Cooperare Programatică pentru Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Belarus. Consiliul Europei și Uniunea Europeană lucrează în parteneriat cu Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Belarus pentru a le ajuta să întrunească standardele Consiliului Europei în domeniul drepturilor omului, a democrației și a statului de drept și să îmbunătățească viața cetățenilor.

Președintele Uniunii Avocaților

Lozan Nina

Membrul Consiliului Uniunii Avocaților

Panțîru Victor