Prima pagină  »  Noutați
Discuții de specialitate pe tema jurisdicției contenciosului administrativ
09.06.2017

Stimați colegi,
      Fundația IRZ organizează pe 15 și 16 iunie 2017 discuții de specialitate pe tema jurisdicției  contenciosului administrativ, care vor avea loc în Sala de Conferințe a Curții Supreme de Justiție, str. Mihail Kgălniceanu nr. 70, MD-2009 Chișinău. 
 
      În calitate de expert Va sta la dispoziția Dvs., domnul Andreas Brüggemann, judecător, președinte de colegiu în cadrul judecătoriei administrative de fond din Gelsenkirchen, Germania.
 
      Tema discuțiilor: asigurarea libertății fundamentale de întrunire garantată de constituție și activitatea poliției în scopul asigurării ordinii și securității publice. Pe lângă procedura administrativă necontencioasă discuțiile se vor referi, în special, la mecanismele de asigurare a protecției efective a drepturilor în contenciosul administrativ, problemele din domeniile enunțate supra fiind abordate în baza cazurilor practice care vor putea fi discutate și analizate prin prisma garantării constituționale a libertăților fundamentale, pe de o parte, și îndeplinirii obligației statului, pe de altă parte, de asigurare a ordinii și securității publice – un domeniu care oferă loc unei abordări complexe a problemelor pe care le aduc cele două domenii de activitate a autorităților publice.
  Avocații interesați de participare trebuie să se înregistreze pînă la 14 iunie curent la numărul de telefon 078673464, Fundatia IRZ, Cristina Deliu.