Prima pagină  »  Noutați
27 august - Ziua Independenței Republicii Moldova!
25.08.2017

   Stimați colegi, începând cu ziua în care Parlamentul Republicii Moldova a proclamat independența – 27 august 1991–, statul nostru se bucură de suveranitate națională – o  stare de neatârnare totală.

    Astfel statul obținând dreptul legitim de a-și rezolva liber și nestingherit de nimeni problemele sale interne și externe, fără amestec sau dictat  din afară. Iar poporul din acest areal, indiferent de etnie, limba vorbită, religie etc., și-a garantat dreptul de a judeca lucrurile, de a acționa și a judeca în mod independent.  

    Cu toate că în acești ani – mulți – impactul propriu-zis a  fost frânat, torpilat şi demagogizat în panglicăriile verbale ale clasei politice, cauză din care efectul independenței este relativ modest, așteptăm, totuși, ca mâine să fie incomensurabil pentru noi toți, pentru viitorul copiilor și nepoților noștri, pentru apărarea drepturilor noastre legitime şi pentru accelerarea proceselor de unificare cu simţul demn al identităţii Patriei şi Europei.


   Vă felicit din suflet și Vă doresc cuget limpede pentru a promova valorile și idealurile poporului pe umerii căruia se ţine bolta albastră a Unităţii Naţionale.

Nina Lozan,

președintele Uniunii Avocaților