Prima pagină  »  Noutați
ANUNȚ despre desfășurarea unei serii de activități de instruire pentru avocați și avocați stagiari pe teme dedicate eticii și dezvoltării profesionale
26.01.2018

Asociația Tinerilor Avocați din cadrul Uniunii Avocaților din Republica Moldova este beneficiar al proiectului din cadrul Programului de stagiu Eastern Partnership Civil Society Fellowship 2017, coordonat de avocata stagiar Olga Diaconu, membră a ATA.
 
Sub egida Proiectului implementat de către Asociația Tinerilor Avocați, în perioada ianuarie – mai 2018, vor fi desfășurate o serie de activități de instruire pentru avocați și avocați stagiari pe teme dedicate eticii și dezvoltării profesionale. Activitățile planificate vor fi anunțate pe parcurs. Scopul proiectului este promovarea independenței și libertății de exercitare a profesiei de avocat în lumina regulilor deontologiei profesionale pentru  asigurarea protecției drepturilor omului și bunei administrări a justiției.
 
Activitățile din cadrul Proiectului reprezintă o continuitate a eforturilor Asociației Tinerilor Avocați ca urmare a contribuției la modificarea Codului Deontologic al Avocatului (2015-2016) și susținerea activităților de mentorat pentru tineri juriști, care urmăresc realizarea obiectivului strategic al Asociației de ridicare a profesionalismului prin respectarea și promovarea normelor deontologiei profesionale, consolidarea statului de drept și protecția drepturilor omului.
 
Programul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Facilității pentru Societate Civilă a Parteneriatului Estic. Mai multe informații despre acest Program pot fi găsite pe următorul link: http://opportunitydesk.org/2017/09/08/eap-civil-society-fellowships/
 
Cu respect,
 
Consiliul Asociației Tinerilor Avocați