Prima pagină  »  Noutați
În atenția contabililor cabinetelor și birourilor asociate de avocați!
22.05.2018

Uniunea Avocaților din Republica Moldova a recepționat la data de 21 mai curent o adresare din partea Serviciului Fiscal de Stat, prin care se solicită aviz asupra proiectului Ordinului Ministerului Finanțelor privind modificarea Ordinului Ministerului Finanțelor nr. 09 din 15 ianuarie 2018 privind aprobarea formularului tipizat al Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele care desfășoară activitate profesională în sectorul justiției, forma DAJ17 (fișierul poate fi accesat aici http://www.sfs.md/Proiecte_de_acte_legislative_normative.aspx?file=11068).

Proiectul este elaborat în vederea executării prevederilor art.83 alin.(4) din Codul fiscal, modificate prin Legea nr.281 din 16 decembrie 2016 cu privire la modificarea și completarea unor acte legislative, precum și în scopul eliminării neclarităților apărute în cadrul procesului de declarare pentru anul 2017 a obligațiilor fiscale de către persoanele care desfășoară activitate profesională în sectorul justiției.

În vederea elaborării avizului, Uniunea Avocaților solicită prezentarea eventualelor propuneri și obiecții pe marginea proiectului menționat până la sfârșitul zilei de joi, 24 mai 2018.

Menționăm că la data de 13 martie 2018 Uniunea Avocaților a adresat Serviciului Fiscal de Stat o interpelare prin care solicitat mai multe clarificări vizavi de raportarea și calcularea impozitului pe venit pentru avocați în anul 2017, inclusiv forma DAJ17.