Prima pagină  »  Noutați
Au fost certificați noi formatori în cadrul Programului HELP
18.06.2018

Centrul de Instruire a Avocaților a găzduit vineri, 15 iunie 2018, un eveniment remarcabil în cadrul căruia au fost înmânate certificate de absolvire către trei avocați care au susținut cu succes sarcinile în cadrul formării de formatori (ToT) al Programului HELP.  Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Consiliul Europei și am fost bucuroși de întrevederea cu Doamna Margarita GALSTYAN, Manager de proiect în cadrul Consiliului Europei. 

Ne-a produs motiv de mândrie că certificarea în calitate de formatori HELP au obținut-o colegii noștri, avocații:

  • Nicoleta Hriplivîi
  • Alexei Croitor
  • Tatiana Danilescu

Domnul Emanoil PLOȘNIȚA, Președintele Uniunii Avocaților din Moldova, a salutat certificarea noilor formatori HELP și a subliniat că instruirea la distanță devine tot mai prezentă, manifestă multe avantaje și merită multă atenție pentru a fi dezvoltată în rândul avocaților. 

Doamna Margarita GALSTYAN, Manager de proiect în cadrul Consiliului Europei, a menționat că lansarea cursurilor anterioare în cooperare cu Uniunea Avocaților din Republica Moldova au derulat întotdeauna cu succes, iar în cadrul noului proiect al Consiliului Europei dedicat justiției penale va fi posibil de implementat și alte cursuri de interes pentru avocați.

Doamna Viorica GRECU, Directorul Centrului de Instruire al Avocaților, a subliniat că eforturile îndeplinite până în prezent de către formatorii HELP, dnii Vadim Vieru și Vladimir Palamarciuc, au arătat rezultate bune, iar noii formatori inspiră aceiași încredere că implementarea cursurilor va fi realizată la nivelul cel mai calitativ. „Aducem sincere mulțumiri și ne așteptăm la cooperare fructuoasă și în continuare cu Consiliul Europei” a menționat directoarea Centrului.

Noii formatori au împărtășit impresiile sale despre experiența din cadrul ToT și au subliniat că platforma HELP oferă multe instrumente pentru instruire interactivă, contribuie la eficientizarea planificării timpului și sunt entuziasmați să implementeze cursuri HELP în viitorul apropiat.  

Informații despre Programul HELP al Consiliului Europei pot fi obținute prin adresare către persoana de contact pentru Programul HELP sau accesate pe site-ul oficial al Programului: 

http://www.coe.int/en/web/help/home ; https://www.coe.int/mo/web/help-country/home-moldova.

Persoana de contact: Vladimir Palamarciuc, avocat, Info Point al Programului HELP în Republica Moldova

Tel: (373) 6904 9566; Email: Vladimir.Palamarciuc@TurcanLaw.md

Centrul de Instruire a Avocaților