Prima pagină  »  Noutați
În atenția Președinților și judecătorilor instanțelor de judecată de toate nivelurile
06.07.2018

În contextul solicitărilor unor instanțe de judecată de a confirma sau a infirma calitatea de avocat stagiar a dlui Sardari Marin, Uniunea Avocaților din Republica Moldova comunică următoarele:

La data de 25 noiembrie 2016 Consiliul Uniunii Avocaților a înregistrat contractul nr. 1099 privind efectuarea de către dl Sardari Marin a stagiului profesional în avocatură. La data de 25 mai 2018 termenul contractului privind efectuarea stagiului profesional în avocatură a expirat și efectiv dl Sardari Marin nu mai deține calitatea de avocat stagiar.

Astfel, dl Sardari Marin nu poate reprezenta interesele cetățenilor, agenților economici etc. în calitate de avocat stagiar în cauze civile, contravenționale în instanțele de judecată de toate nivelurile din Republica Moldova.

Admiterea dlui Sardari Marin de a participa în calitate de avocat stagiar la soluționarea litigiilor aflate în procedura instanțelor de judecată va avea ca efect juridic anularea hotărârilor pronunțate, deoarece interesele unui participant la proces au fost reprezentate de către o persoană neîmputernicită. Cu referire la cele menționate Uniunea Avocaților din Republica Moldova, atenționează  că dl. Sardari Marin nu poate fi admis în continuare în calitate de avocat stagiar la judecarea cauzelor civile și contravenționale.

                                                                                                            Emanoil PLOȘNIȚA

Președintele Uniunii Avocaților