Prima pagină  »  Noutați
În atenția avocaților!!!
26.10.2018

Stimați colegi avocați,

Având în vedere discuțiile din ultimele zile referitor la cine poate fi inclus în grupul AvocatulMD, cine se face responsabil pentru opiniile personale ale utilizatorilor înregistrați și multiplele cereri de înscrieri la acest grup, consider că sunt necesare unele precizări.

În acest context venim să reamintim că grupul AvocatulMD este o rețea internă în care sunt înregistrați doar avocați, membri ai Uniunii Avocaților, în baza adreselor de email indicate în Informația cu privire la datele de contact transmise Uniunii Avocaților.

Fiecare utilizator este responsabil de ceea ce scrie pe această pagină.

Uniunea Avocaților nu își asumă responsabilitatea pentru opiniile personale ale utilizatorilor înregistrați. 

Toate mesajele urmează a fi semnate de către avocat cu indicarea numelui, prenumelui și nr. de telefon.

Este inacceptabilă orice postare cu conținut de atac la persoană, jignire, sub orice formă, a utilizatorilor grupului, folosirea cuvintelor obscene, amenințătoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator.

Ținem să menționăm, că potrivit Codului deontologic al avocaților la compartimentul Colegialitate - Avocatul este obligat să manifeste față de orice coleg avocat un comportament colegial şi respectuos.

Adresându-se către un alt coleg avocat sau vorbind despre acesta, avocatul este obligat, înainte de a pronunța numele și prenumele acestuia, să utilizeze formulele "domnul avocat", "doamna avocat", iar în adresarea către președintele Uniunii Avocaților, membrii Consiliului Uniunii Avocaților, decanul Baroului, membrii Comisiei pentru etică şi disciplină, membrii Comisiei de licențiere a profesiei de avocat, membrii Comisiei de cenzori și către șeful Biroului Asociat de avocați să utilizeze cuvântul "maestre".

În eventualitatea când utilizatorii grupului AvocatulMD nu vor respecta regulile menționate supra, vor fi deconectați de la rețea.

Totodată, vă informăm că Uniunea Avocaților a inițiat verificarea tuturor utilizatorilor grupului AvocatulMD.

În eventualitatea depistării că în grupul AvocatulMD au fost înscrise persoane care nu sunt avocați, aceștia imediat și necondiționat vor fi deconectați de la rețea.

Cererile repetate privind înscrierea avocaților la acest grup nu vor fi acceptate.

Vă doresc un sfârșit de săptămână cu multă inspirație.

Cu respect,

                                                                          

           Emanoil PLOȘNIȚA

Președintele Uniunii Avocaților