Prima pagină  »  Noutați
Discuții tehnice între judecătorii Judecătoriei Chișinău și avocați privind îmbunătățirea cadrului de soluționare a cauzelor civile.
30.10.2018

La 29 octombrie 2018 Centrul de Instruire a Avocaților a Uniunii Avocaților în colaborare cu Președintele Judecătoriei Chișinău dr. Radu ȚURCANU, au organizat un eveniment cu participarea avocaților și judecătorilor Judecătoriei Chișinău din sediile Central, Buiucani, Râșcani, Centru, Ciocana, specializați în examinarea cauzelor civile și de insolvabilitate, cu discuții tehnice privind aspecte și remedii procedurale menite să elimine deficiențe la examinarea cauzelor civile în prima instanță.

Judecătorii și avocații au analizat în comun modificările recente ale Codului de procedură civilă și aspectele de implementare a completărilor legislative.

Subiectele țintite de participanții la discuții au fost depunerea acțiunii civile în instanță și pregătirea cauzei pentru dezbaterile judiciare, particularități ale proceselor de insolvabilitate, alte dificultăți în prezentarea cauzei în instanța de judecată. 

La discuții au participat în jur de 15 judecători și 15 avocați.

Adresăm mulțumiri Președintelui Judecătoriei Chișinău, dlui dr. Radu ȚURCANU, pentru efortul personal în organizarea evenimentului și moderarea discuțiilor cât și judecătorilor Judecătoriei Chișinău pentru implicarea în schimbul de opinii constructive asupra aspectelor enunțate.  

            Centrul de Instruire a Avocaților

director Viorica GRECU