Prima pagină  »  Noutați
Mesaj de felicitare!!!
08.11.2018

Uniunea Avocaților din Republica Moldova aduce sincere felicitări, cu sentimente profunde de mândrie, echipei de mini fotbal al avocaților moldoveni, care au urcat pe podiumul premianților în cadrul prestigioasei competiții „Cupa Centenarului marii Uniri 2018”.

Alba Iulia, gazda competiției, nu s-a zgârcit în a dărui aplauze fotbaliștilor noștri. E firesc și motivat gestul. Or, locul doi din cele 21 de echipe, ocupat de echipa noastră, vorbește de la sine. Unde mai pui, că lupta în finalul competiției a fost crâncenă, învingătorul fiind desemnat doar după loviturile de la 11 metri. Ei bine ,norocul în loteria fotbalistică de această dată le-a surâs adversarilor de la Pitești. Dar important este jocul frumos, de la egal la egal care l-au demonstrat fotbaliștii noștri cu cele mai valoroase echipe din România. Contează, desigur, și poate într-o măsură mai mare, semnificația competiției dedicată Marii Uniri.

Considerăm, conform tuturor canoanelor fotbalistice, să trecem în revistă componența lotului echipei noastre cu mici incursiuni în palmaresul performanțelor echipei. A fost fondată echipa noastră în luna septembrie 2017 și trebuie de menționat că a pășit pe gazonul verde „cu dreptul”, câștigând chiar în debut spartachiada profesiilor juridice, ediția 2017. Dar vorba vine, e puțin a câștiga, mai e nevoie a apăra titlul. Fotbaliștii noștri l-au apărat cu brio. Simțind gustul dulce al victoriilor, ei au învins și în ediția 2018 a spartachiadei. Iată numele eroilor gazonului verde:

1. Bucătaru Marian;

2. Cîrlig Sergiu;

3. Spoială Vladimir;

4. Tașco Vasile;

5. Pleșca Corneliu;

6. Dogotari Ian;

7. Băgu Dinu;

8. Ceban Ilie;

9. Matușenco Ion;

10. Ambros Igor;

11. Vițu Sergiu;

12. Cebotari Alexandru;

13. Șontea Daniel;

Dragi prieteni și colegi de breaslă, suntem convinși că veți împărtăși cu noi marea bucurie a performanțelor echipei noastre. Unde mai pui, că la ultima competiție, ne referim la „Cupa Centenarului marii Uniri 2018”, care a avut loc, amintim, la Alba Iulia pe 2-4 noiembrie 2018,toate cheltuielile pentru participare au fost suportate de către fotbaliști, și nu din bugetul uniunii cum ar părea să fie firesc. De ce accentuăm acest fapt? Pentru că e o acțiune demnă de urmat. Pentru că fotbaliștii noștri, colegii noștri avocați, au găsit de cuviință să ducă numele Uniunii Avocaților din Republica Moldova dincolo de hotarele țării. Suntem de acord, că unora aceste cuvinte mari rostite la adresa colegilor fotbaliști, pot să pară prea încărcate de nuanțe patetice. Noi avem altă părere. Noi considerăm, că dacă reprezinți undeva peste hotare nu numai numele Uniunii dar și a Țării, nu poate fi vorba de aprecieri hiperbolizate. E vorba de sentimente de dragoste pentru tot cea ce se numește casa de acasă, vorba lui Dumitru Matcovschi. Și restul nu contează. Restul sunt doar niște păreri care pot fi luate în seamă dar pot fi și lăsate fără atenție.

Să le dorim, în încheiere, fotbaliștilor noștri noi performanțe nu numai pe gazonul verde dar și pe tărâmul profesional. Or, cum ne înviată o maximă latină: o minte sănătoasă este găzduită de un corp sănătos.

Cu toată considerațiunea pentru echipa noastră de fotbal,

 

Emanoil PLOȘNIȚA

Președintele Uniunii Avocaților