Prima pagină  »  Noutați
Ziua de 9 mai poartă o semnificație dublă, fiind marcat Sfîrșitul celui de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.
08.05.2019

Stimați colegi avocați și avocați stagiari!

An de an, data de 9 mai este sărbătorită în memoria celor, care au luptat în Războiul II Mondial, asigurând un viitor paşnic pentru noi şi urmaşii noştri.

Aceasta a devenit zi crucială în viaţa şi istoria a zeci de generaţii de pe întreg globul pămîntesc. În această zi au răsunat salve ale Victoriei prin jertfirea Dumneavoastră, a celor care şi-au dat viața și sănătatea - în numele nimicirii fascismului.

Aducem cele mai sincere mulțumiri acelora, care au depus toate eforturile pentru a asigura un viitor liniştit şi paşnic pentru noi şi generațiile viitoare, celor care au luptat pentru fericirea noastră. Patriotismul și voința Dumneavoastră constituie pentru noi un exemplu demn de urmat.

Totodată, în această zi este marcată și Ziua Europei. O zi dedicată istoriei unui continent care a dăruit un model de cultură și de civilizație, un model de solidaritate și de colaborare pentru binele comun.

Prin sărbătorirea Zilei Europei ne arătăm atașamentul la principiile care au clădit o comunitate bazată pe democraţie, respectarea drepturilor omului, bunăstarea cetăţenilor, prietenia şi colaborarea dintre ţările şi popoarele europene.

Astăzi, aducem omagiere celor care sunt considerați fondatori ai construcţiei europene şi exprimăm recunoştinţă faţă de cei care au contribuit la edificarea a ceea ce este acum Uniunea Europeană.

Linişte şi pace în casele și în sufletele Dumneavoastră!

Cu respect,

                                                                        Emanoil PLOȘNIȚA

Președintele Uniunii Avocaților