Prima pagină  »  Noutați
Uniunea Avocaților din Republica Moldova continuă evaluarea situațiilor avocaților care înregistrează restanțe la plata contribuțiilor
22.05.2019

Uniunea Avocaților din Republica Moldova analizând situația achitării contribuțiilor profesionale  și conduita majorității avocaților la acest compartiment, a constatat că un număr relativ important de avocați nu s-au conformat obligației profesionale prevăzute de art. 54 alin. (6) lit. b) din Legea cu privire la avocatură nr. 1260-XV/2002, înregistrând restanțe mai mari de 6 luni.

Având în vedere că neplata contribuțiilor profesionale constituie atât o posibilă abatere disciplinară, cât și un impediment în asigurarea resurselor necesare funcționarii normale a Barourilor și a serviciilor administrative ale Uniunii, reamintim colegilor avocați care înregistrează restanțe la plata contribuțiilor profesionale, despre obligația legală și statutară în acest sens și adresăm recomandarea de remediere a întârzierilor până la data de 21 iunie 2019.

Precizăm că la finele lunii iunie 2019, Consiliului Uniunii Avocaților îi va fi prezentată informația relevantă pentru a evalua măsura în care avocații și-au îndeplinit obligațiile de plată și pentru a dispune măsurile legale, în vederea parcurgerii procedurii suspendării dreptului de exercitare a profesiei pentru neplată, inclusiv acționarea avocaților restanțieri în instanța de judecată, în conformitate cu prevederile Legii cu privire la avocatură nr. 1260-XV/2002 și ale Statutului profesiei de avocat.

Pentru mai multe detalii, referitor la mărimea contribuției neachitate și modul de stingere a datoriilor înregistrate, persoanele interesate pot fi consultate la sediul Uniunii Avocaților din Republica Moldova, str. București, 46, mun. Chișinău, serviciul Contabilitate, persoană de contact fiind doamna Lupașcu Rodica (tel. 22 65 10).