Prima pagină  »  Noutați
COMUNICAT
13.06.2019

Stimați domni și doamne avocați/te,

În perioada 6-7 iunie 2019 a avut loc Congresul avocaților din România. Ședința Consiliul U.N.B.R. privind alegerea organelor profesiei a avut loc la 7 iunie 2019.

La acest Congres, confrații noști au ales membrii Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România, membrii Comisiei Centrale de cenzori a Uniunii Naționale a Barourilor din România și membrii Comisiei Centrale de Disciplină.

La ședința Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România din 7 iunie 2019 au fost alese organele de conducere ale U.N.B.R.

Potrivit Hotărârii nr. 1 a Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, Președinte a U.N.B.R. a fost ales, domnul avocat, dr. Traian-Cornel BRICIU, pe un mandat de patru ani.

În cadrul aceleiași ședințe, Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România a ales vicepreședinții U.N.B.R., după cum urmează:

  1. Av. Dragne Ion, București;
  2. Av. Fenechiu Cătălin-Daniel, București;
  3. Av. Baco Mihai, Alba;
  4. Av. Turculeanu Ion, Dolj;
  5. Av. Striblea Marius-Sebastian, Iași.

Prioritățile noii conduceri au fost expuse în Rezoluțiile adoptate în Cadrul Congresului Avocaților 2019, și se referă la intensificarea eforturilor pentru asigurarea resurselor financiare necesare plății remunerațiilor pentru oficii; elaborarea principiilor fundamentale pe care se bazează viitoarea legislație a profesiei de avocat; implicarea U.N.B.R. în proiectul „Cartierul Justiției”; identificarea politicilor profesionale orientate spre asigurarea intrării avocaților stagiari în barourile cu un număr restrâns de avocați și perfecționarea comunicării în interiorul profesiei.

Pe această cale Uniunea Avocaților din Republica Moldova transmite felicitări noului președinte ales, vicepreședinților, membrilor Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România, membrilor Comisiei Centrale de cenzori și membrilor Comisiei Centrale de Disciplină, dorindu-le putere de muncă, abnegație pentru ducerea la îndeplinire cu succes a proiectelor propuse și decizii înțelepte.

Totodată, Președintele Uniunii Avocaților, a transmis colegilor de peste Prut că își dorește ducerea la îndeplinire cu succes a proiectelor propuse, ce privesc colaborarea inter-instituțională între Uniunea Națională a Barourilor din România și Uniunea Avocaților din Republica Moldova, potrivit Memorandumului de înțelegere privind cooperarea dintre U.N.B.R. și Uniunea Avocaților din Republica Moldova semnat la 17 noiembrie 2012 și înțelegerilor convenite la întâlnirile bilaterale.

Cu respect,

  

                                                                                    Emanoil PLOȘNIȚA

Președintele Uniunii Avocaților