Prima pagină  »  Noutați
Turneul de fotbal ”Cupa Uniunii Avocaților din RM la fotbal 2019”
14.06.2019

Stimați domni și doamne avocați/te,

În luna mai 2019 la Chișinău a avut loc un eveniment, care deși cu întârziere, merită a fi scos în evidență.

La 23-26 mai 2019, Uniunea Avocaților din Republica Moldova a fost gazda Turneului de fotbal ”Cupa Uniunii Avocaților din RM la fotbal 2019”, la care au participat circa 350 avocați.

La această competiție au participat 20 de echipe, inclusiv 17 echipe a Barourilor de avocați din România (Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților (ADSA), Baroul Alba, Baroul Argeș, Baroul Bacău, Baroul Bistrița, Baroul Brăila, Baroul București, Baroul Constanța, Baroul Dolj, Baroul Maramureș, Baroul Mehedinți, Baroul Mureș, Baroul Neamț, Baroul Olt, Baroul Prahova, Baroul Suceava, Baroul Timiș), două echipe de avocați a Uniunii Avocaților din Republica Moldova (UAM I și UAM II) și echipa de fotbal a artiștilor din Republica Moldova (FCA ”Real”).

Urmare tragerii la sorți, au fost formate patru grupe a câte cinci echipe, primele două echipe din fiecare grupă calificându-se în play-off, celelalte jucând meciuri de clasament.

Uniunea Avocaților din Republica Moldova a fost reprezentată de două echipe de fotbal în următoarea componență:

Echipa 1

 1. Marian Bucătaru,
 2. Vladimir Spoială,
 3. Vasile Tașco,
 4. Corneliu Pleșca,
 5. Dinu Băgu,
 6. Ghenadie Bortă,
 7. Daniel Șontea,
 8. Alexandru Casir,
 9. Igor Ambros,
 10. Ion Ailoi,
 11. Grigore Hanganu,
 12. Ian Dogotari

Echipa 2

 1. Sergiu Istrati,
 2. Sergiu Vițu,
 3. Tudor Furculiță,
 4. Ilie Ceban,
 5. Sergiu Cîrlig,
 6. Alexandru Cojocari,
 7. Dorin Lișman,
 8. Dorin Melinteanu,
 9. Andrei Briceag,
 10. Ion Matușenco,
 11. Sergiu Băieșu.

Turneul de fotbal propriu-zis a avut loc la Complexul Sportiv ”Urban Arena”, mun. Chișinău, str. Gheorghe Asachi, 23 ”A”.

Ținem să menționăm că Uniunea Avocaților a avut parte și de mulți voluntari, avocați și avocați stagiari, care cu drag s-au oferit să ajute organizatorii evenimentului, contribuind astfel la buna organizare și desfășurare a Turneului.

În perioada 24-25 mai 2019 voluntarii:

 1. Svetlana Olari ;
 2. Constantin Grigoraș ;
 3. Adrian Crețu ;
 4. Dorin Marcu ;
 5. Mihai Cojocaru ;
 6. Marin Barcari ;
 7. Constantin Mustea.
 8. Angela Muntean ;
 9. Alina Avram ;
 10. Alina Palii ;
 11. Cristina Popa ;
 12. Eva Matușenco ;
 13. Daniela Nemerenco ;
 14. Aliona Buruiană,
 15. Adrian Berezovschi, au fost permanent la dispoziția participanților la competiție, ori de câte ori a fost necesar.

Mai mult ca atât, voluntarii au făcut și galerii pentru echipele de fotbal ale Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

Finala mare a fost jucată de către echipele de fotbal ale Uniunii Avocaților din Republica Moldova UAM I și UMA II, scorul fiind 1:1, în final au jucat echipele de fotbal a Baroului de avocați Olt cu Baroului de avocați Maramureș, scor final 5:1.

Conform deciziei comitetului de organizare și al tuturor echipelor participante, echipa de fotbal a Uniunii Avocaților din Republica Moldova, formată din UAM I și UAM II, a fost declarată învingătoare, clasându-se astfel pe locul I.

Medaliile de aur au fost oferite echipei de fotbal a Uniunii Avocaților din Republica Moldova, argintul fiind oferit echipei de fotbal a Baroului de avocați Olt, iar medaliile de bronz fiind atribuite echipei de fotbal a Baroului de avocați Maramureș.

La data de 25 mai 2019, la restaurantul ,,Marry Me”, a avut loc o cină de gală, la care au participat avocații din România, participanți la Turneu și avocații din Republica Moldova.

Evenimentul respectiv a fost deschis de către președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, domnul Emanoil PLOȘNIȚA care a felicitat toți participanții la Turneului de fotbal ”Cupa Uniunii Avocaților din RM la fotbal 2019”.

La festivitatea de premiere a participanților la turneul de fotbal am avut parte de invitați de onoare – Ambasadorul Plenipotențiar al României în Republica Moldova, excelența sa, dl. Daniel Ioniță și Senatorul dl. Daniel Fenechiu.

Este de menționat că fiecare echipă de fotbal participantă la Turneu a fost apreciată cu diplome și mențiuni.

Pe această cale aducem sincere mulțumiri și recunoștință avocaților participanți a turneului de fotbal și voluntarilor care au asigurat buna organizare și desfășurare a acestui eveniment.

În final, informez avocații că cheltuielile ce țin de organizarea și desfășurarea turneului de fotbal,  integral  au fost suportate de sponsorii turneului și din contul taxelor de participare. Uniunea Avocaților din Republica Moldova nu a suportat cheltuieli ce țin de organizarea și desfășurarea propriu-zisă a turneului de fotbal.

 

Cu respect,                                                                               

Emanoil PLOȘNIȚA                                                                     

Președintele Uniunii Avocaților