Prima pagină  »  Noutați
Sinteza şedinţei Consiliului Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova
10.08.2019

Consiliul Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova s-a reunit în sedinţă, astăzi, pentru a definitiva subiectele de pe agenda Congresului ordinar al Avocaţilor stabilit pentru 4 octombrie 2019.

Astfel că, printre subiectele de ţin de audierea rapoartelor privind activitatea comisiilor din cadrul Uniunii pe perioada curentă, Consiliul a aprobat propunerile privind îmbunătăţirea proiectului bugetului pentru anul 2020. Totodată, s-a decis aprobarea majorării contribuţiei lunare ale avocaţilor la formarea bugetului Uniunii începând cu ianuarie 2020, precum şi aprobarea unei taxe fixe pentru înscrierea în Registrul special al avocaţilor din alte state, care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova.

La 4 octombrie, Congresul urmează să decidă asupra proiectelor Consiliului pentru deplinătate juridică.

De asemenea, Consiliul a aprobat locaţia desfăşurării Congresului ordinar al Avocaţilor. Evenimentul va avea loc la Palatul Republicii, strada Maria Cebotari nr.16, Chişinău. Alte informaţii organizatorice, vor fi comunicate ulterior.

Tot în cadrul ședinţei de astăzi, a fost examinată contestaţia  unui grup de avocaţi ai Baroului Bălţi cu privire la hotărârea Adunării Generale a Baroului Chişinău din 7 iunie curent. În urma dezbaterilor, Consiliul nu a luat o decizie definitivă, din lipsă de acumulare a voturilor necesare asupra unei hotărâri.